Det Gamle Apotek

 

NYT I AALBORG. I 2015 LUKKEDE DET GAMLE APOTEK EN FORRETNING OP I ALGADE, AALBORG (HVOR DET GAMLE STEREO STUDIE LÅ) MIDLERTIDIGT. DESVÆRRE LUKKER DEN IGEN TIL JUL, MEN HVEM VED - MÅSKE DUKKER DEN OP IGEN LIGE PLUDSELIG. SE MASSER AF BILLEDER FRA FORRETNINGEN UNDER GALLERI 2015.

 

I juli måned 2013 var jeg på et dejligt besøg i "Det Gamle Apotek". Jeg har været vild med denne butik i flere år, og hvis jeg nærmer mig Sønderjylland kører jeg gerne en omvej for at komme til Tønder og denne herlige butik.

Inden jeg går videre, vil jeg gerne lige fortælle lidt om stedets historie. I deres flotte farverige brochure står der bl.a.:

"Midt i Tønder bys hjerte ligger denne smukke bygning fra 1595, Det Gamle Apotek. Huset blev i 1671 lavet om fra herskabsbolig til apotek, og apoteket har haft sit virke helt til år 1989. Det Gamle Apotek danner i dag rammerne for et helt utrolig spændende forretning, hvor atmosfæren og stemningen er helt unik. De 1200 kvm fordelt på 46 rum, er udsmykket og dekoreret med et bredt udvalg af spændende gaveartikler, interiør og julepynt, og her kan du finde inspiration både i det nostalgiske og det mere moderne. Oplev og mærk stemningen i den hyggelige kælder, som er pyntet til jul hele året. Vi glæder os til at byde dig velkommen alle ugens dage.

Et ægte juleeventyr finder du i vores stemningsfyldte kælder, hvor vi holder jul året rundt. Her holder nisserne til blandt funklende julekugler, romantiske julehjerter og kagedåser som kan få tænderne til at løbe i vand. Vi har et enestående udvalg af alle former for juleartikler, og skal gaverne lokke under træet, så gå ikke glip af vores flotte gavepapir og mange, sjove julekort.

I kælderen under rustikke loftsbjælker af skibstømmer fra 1500 tallet, bor en helt speciel nisse, nemlig Tøndernissen Julius. Julius er en lille, glad nisse med et fortryllende glimt i øjet, som simpelthen ikke er til at stå for. Du finder ham og hele hans nissefamilie i et stort udvalg af personligheder, og hos nisserne står døren altid åben. Julius nissen er tegnet af tegneren Jens Julius, og hvis historien taler sandt, er han selv en rigtig nisse."

På "Det Gamle Apotek" kan man finde nærmest alt, hvad hjertet begærer, når det drejer sig om brugskunst og andre ting til hjemmet. Med det bedste for mig er og bliver deres helt vidunderlige kælder. Her er der nemlig nisser og andet julepynt hele året rundt. Kælderen består af en lang gang og ud fra denne, er der en masse små charmerende rum. Disse rum er opdelt, f.eks. et rum med julekugler m.m., et rum der er tilegnet nissen Julius og så videre. Mit favorit rum ligger for enden af gangen, hvor alle mulige nisser hersker. Nisserne ligger i alle prisklasser, så vi har alle råd til et køb eller flere.

Nissen Julius er en populær lille fyr, hvilket hans rum bærer tydeligt præg af. Og Julius har faktisk en ret stor familie.

Når julen begynder at nærme sig, vælger en del af nisserne at flytte ovenpå i de andre rum, således, at der er nisser (og julepynt) overalt. Jeg har desværre ikke selv haft den store fornøjelse (endnu) at besøge "Det Gamle Apotek" ved juletid, men jeg kender andre, der har været der, og de er alle enige om, at stedet virkelig er et besøg værd, og at man skal sætte god tid - meget god tid af til besøget.

Derfor - kommer du i nærheden af Tønder, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Og det uanset årstiden.

På denne side er der vist billeder fra butikken, som jeg selv har taget. Det er med tilladelse fra "Det Gamle Apotek", at jeg har taget disse billeder.

Tjek også gerne deres hjemmeside: www.det-gamle-apotek.dk

 

Tilbage til forsiden