Lenes
Jul og nisser

 

Hej alle besøgende!

2021 var meget anderledes på grund af Corona - jeg gentager nærmest mig selv fra 2020, da vi jo stadig står i en Coronatid. Men vi oplevede dog, at vi modsat 2020 havde mere frihed i år, dog var det frihed med ansvar overfor andre. Vi fik selv afholdt vores julemarked i november 2021, og det var dejligt. Det gav jo trods alt en fornemmelse af normalitet. Jeg håber inderligt, at I alle passer godt på jer selv og andre. Husk at det er os selv, der skal sørge for, at den skrækkelige sygdom får svære kår.

Velkommen til mine julesider. Sider som, jeg håber, vil virke inspirerende på dig, og måske give dig nogle gode tips (den seneste tilføjelse til hjemmesiden skete den 03.01.2022 - Forside, Julemarked, Galleri 2021).

Jeg hedder Lene Luther og er af model 1958. Jeg er det, som man kan kalde en rigtig jule/nisse freak. Jeg elsker simpelthen alt, hvad der har med jul og julehygge at gøre. Og for mig kan sæsonen ikke starte tidligt nok. Bevares, jeg synes da også, at forretningerne starter meget tidligt med at pynte og finde deres salgsting frem, men hånden på hjertet - jeg nyder at gå og kigge på deres ting, og kommer også gerne til at købe en ny nisse til min samling.

En fast tradition for mig er at besøge Gøteborg i Sverige hvert år. Denne by gør rigtig meget i julen, og et besøg på Liseberg og deres julemarked er altid hele turen til Gøteborg værd. Så hvis du vil prøve noget nyt, så læg din vej omkring denne by - du må gerne kontakte mig pr. mail, hvis du påtænker at besøge julebyen, så skal jeg gerne komme med forslag til, hvad der er værd at se. Til højre har jeg mødt julemanden på Liseberg.

I 2020 havde jeg for 10. år i træk en julenovelle i "Blindes Jul", og jeg sluttede min serie om min lille nissefamilie, der bor i Rebild Bakker med dette nummer. Jeg følte, at det var på tide at sige farvel til familien Nissen, og det gjorde jeg ved at sende dem til Grønland, så de kunne begynde at arbejde hos julemanden. Det er jo svært at skrive om en familie, når de bor så langt væk. Du kan finde novellerne under historier.

I Familie Journals julenummer 2010 var der en to sides artikel med mig. Overskriften hed "Jeg er bidt af en gal nisse". Det var Johan Isbrand, der havde skrevet den. Han kontaktede mig, efter at han havde set min hjemmeside. Artiklen var rigtig godt skrevet. Og normalt bryder jeg mig ikke om at se billeder af mig selv, men de tre billeder, der var i bladet, var faktisk rigtig gode, synes jeg selv. De var i øvrigt taget af Lars Horn.

Som du måske har opdaget via min hjemmeside, så er vi nogle "piger", der hvert år holder en "julehyggedag". Denne specielle dag afholdes gerne i september. I 2013 var det lidt specielt, idet vi fik besøg af journalist Johan Isbrand fra Familie Journal og fotograf Lars Horn. Hvad der kom ud af dette besøg, kunne ses i Familie Journalens blad i uge 47 - der udkom den 18. november 2013. Denne artikel blev i øvrigt genbrugt i magasinet "Julen 2015".

I september 2016 var jeg på et kursus for at lære at lave strømpenisser. Jeg synes selv, at jeg slap godt fra det. Du kan se flere billeder under Galleri 2016.

Har du nogle opskrifter på nisser (strikkede, hæklede, gimpede, filtede eller andet), som du synes fortjener at komme på min hjemmeside, så mail mig et billede af den/dem sammen med en opskrift, der er skrevet i et Word dokument. Har du opskrifter på julemad (meget gerne egnsretter), så send mig opskriften. Har du skrevet en julehistorie, har du nogle tips eller andet, så send mig en mail. Husk at skrive hvilket navn, jeg må skrive som indsender, og evt. et bynavn.

Som du vil finde ud af, når du blader på min hjemmeside, så er jeg meget vild med de smukke nissebilleder, der er malet af den svenske kunstner Jan Bergerlind. Her kan du se de nyeste billeder fra 2020. Hvis du kigger på min side, der er dedikeret til Jan, vil du kunne finde hans hjemmesideadresse. Den er virkelig et besøg værd. Her vil du nemlig kunne se alle hans smukke nissebilleder gennem tiden.

God fornøjelse med min hjemmeside.