Galleri 2014

 

Fra Steen og Else Marie Reinholdt i Sæby har jeg modtaget disse herlige billeder. De er selvfølgelig taget i Julemandens land, nemlig Grønland.

Jeg fik endvidere dette billedet af et nissepar, der er lavet af Lene Madsen for ca. 20 år siden. Dette nissepar sørger for, at julen forløber helt rigtig.

 

Fra min mangeårige veninde Johanne i Canada (hun er Canadier, selvom navnet måske lyder meget dansk) har jeg modtaget disse billeder. De er taget i en forretning i Montreal, Canada.

 

I maj måned besøgte jeg Blokhus Lys, der ligger på Ilsingvej 19, Hune, 9492 Blokhus.  Det er en dejlig stor butik med masser af brugskunst og selvfølgelig også masser af lys i alle mulige farver og faconer. Nogle af lysene er lavet af Blokhus Lys - andre er kommet fra andre steder i Danmark. Der er endda mulighed for at lave sine egne lys helt fra bunden. Der er dyppetønder til rådighed. Dette er noget, der tager tid, derfor er der opstillet cafeborde, således, at man kan sidde og spise sin medbragte mad.

I forretningen er der også 250 m2 fyldt med inspiration til julen. Her kan du finde alt indenfor lys (kalenderlys) og brugskunst (julenisser, julepynt, engle og mange andre ting) med relation til julen.

Kommer du forbi, så kig endelig indenfor. Forretningen er virkelig et besøg værd.

 

Søndag den 12. oktober var jeg en tur i Plantorama i Aalborg SV. Deres juleafdeling var netop blevet færdig til weekenden, og sikken en afdeling. Er man til nisser og jul, er Plantorama et besøg værd. Okay, der ryger jo så nok også nogle blomster/planter i vognen ved samme lejlighed, men det gør vel ikke noget. Prøv at se på disse billeder. Plantorama har virkelig gjort noget ud af deres udstilling. Jeg er især vild med deres landsby, men desværre har jeg ikke selv plads til sådan en stor landsby.

 

Fra Lizzie Sørup Pedersen i Helsinge har jeg modtaget disse billeder. Hun har strikket nisser efter de opskrifter, som jeg har liggende under nisseopskrifter, men som det kan ses på flere af dem, har hun lavet nogle små ændringer. Det kan give jer alle en ny ide til mine opskrifter. Samtidig synes jeg, at det er sjovt at se, hvad andre får ud af opskrifterne. Bare se museparret her til højre - som noget nyt har parret fået en lille museunge.

Er der andre, der har lavet nisser efter opskrifterne og ændret på dem, så send mig endelig et par billeder. Så vil jeg lægge dem her på hjemmesiden til inspiration for andre.

 

Min penneveninde Johanne i Canada, som tidligere har sendt mig billeder (se andetsteds på denne side). Nu har hun sendt mig to mere. På disse billeder kan man se, at hun har fundet julemanden - i hvert fald en af dem.

 

 

I starten af november holdt jeg et åbent hus for mine venner og bekendte her i min lejlighed for at præsentere de nye nisser. Det var en rigtig hyggelig dag.

 

Ingen jul uden at have besøgt Det Gamle Apotek i Tønder. Har du ikke allerede været der, så skulle du gøre det ved lejlighed. Husk at der er jul i deres store kælder hele året rundt. Jeg bor selv i Aalborg, men jeg skal nok besøge Apoteket mindst en gang om året. Se disse herlige billeder derfra.

 

Lørdag den 22. november havde vi vores årlige julemarked her i Bonderupgaard. Det var en stor succes. Vi var otte stader i alt, og alle besøgende kunne ganske gratis nyde en kop kaffe, te og/eller saftevand og samtidig spise småkager til. Næste år falder markedet lørdag den 21. november. Åbningstiden vil blive fra kl. 10.00 til kl. 16. Her er lidt billeder, der er taget et par minutter, før vi åbnede. Okay, der er allerede dukket et par enkelte besøgende op, men folk, der kommer lidt for tidligt, bliver ikke afvist.

Min mangeårige veninde Anja, der har Clara Fischer Design, bor ganske vist på Lolland, men hun har en rap bil, så hun tager gerne turen til Aalborg for at være med. Anja er rigtig ved at udvikle sig til en keramiker, og hun havde nye modeller med til stor beundring for os alle. De næste fire billeder er lidt af Anjas design.

 

Sidst i november var Focus Teater i Aalborg Hallen med deres årlige børneforestilling om troldene Trunte og Trampe. Det er en god tradition, og de har været her, vist nok, 32 eller 33 år i træk. Her er lidt stemningsbilleder fra forestillingen.

Efter forestillingen skulle de tre skuespillere fotograferes med børnene.

Troldene spilles af Lise Henningsen og Jens Erik Placing (det må da siges at være fast arbejde at have spillet disse roller i så mange år). Alle andre roller spilles af Peter Hetsch, der efterhånden har været med rigtig mange gange. Peters meget berømte mor, Sigrid Horne-Rasmussen, er i øvrigt en af de skuespillerinder, som jeg elsker at se i de gamle film.

 

I december var jeg på min årlige juletur til Gøteborg. På julemarkedet i Kronhuset mødte jeg en keramiker ved navn Annika Niering. Hun bor i Rävlanda. Hendes keramik er helt fantastisk, som du kan se af disse billeder. På det første billede ser du Annika.

Jeg håber, at Annika er på markedet igen til næste år, da jeg godt kan bruge en eller anden nisse til.

På det næste billede ser du en herlig nisse med armene i vejret. Når du så vender ham på hovedet, ja så er han blevet til et snapseglas. Er det ikke bare genialt og meget specielt?

Jeg købte for resten selv sådan et "glas".

Ak ja, på det forrige billede ser du også noget meget specielt. Nissen er nemlig en lyseslukker.

 

Et "must" i Gøteborg er det årlige julemarked på Liseberg. I år var jeg heldig med vejret, da det var tørvejr hele aftenen. Okay, jeg ville ikke have haft noget imod en lille smule sne for at komme i stemning, men man kan jo ikke få alt her på jorden. Her er nogle stemningsbilleder. Det er for resten mig med den ternede rygsæk.

I år hed skøjteshowet "Snedronningen", der er fint lavet efter et eventyr af Hans Christian Andersen. Det var utrolig flot.

 

Et andet "must" i Gøteborg er at se og høre "Det Levende Juletræ", hvor Lodola koret synger. De synger pragtfuldt.

 

For enden af Kungsportsavenuen i Gøteborg bliver der et par gange hver aften vist en film på muren ved Kunstmuseet. De sidste par år har det såmænd ikke handlet så meget om julen, men flot er det.

I midten af billedet kan man ane mig med mit videokamera.

Man "falder" over de sjoveste ting i Gøteborg. På en plads foran en kirke stod der en kamel og et æsel. Jeg har en svaghed for kameler, og denne her må siges at være en rigtig flot en af slagsen.

Faktisk har jeg også en svaghed for æsler. Og jeg vil bestemt ikke have noget imod et lille hus på landet med en lille fold, hvor der kan gå et par æsler.

Denne bygning er speciel flot, når det er mørkt. Så ligner den nemlig en kæmpe julegave pakket ind med rødt bånd

 

Tilbage til Galleri