Galleri 2015

 

I New York ligger der en julebutik. Jeg har ikke selv været der, men hvem ved - måske en skønne dag. Ifølge Henrik Rudy, der har taget billedet, skulle det være en meget, meget stor butik med jul i alle afskygninger.

 

Min canadiske veninde Johanne besøgte en forretning, hvor dette juletræ stod. Og det til trods for at det var sommer på tidspunktet.

Juletræet er ikke lige min stil, men jeg har lagt mærke til, at når man besøger andre lande, er der stor forskel på julepynt og juletræer. I mine øjne er det danske langt det pæneste, men det er jo et spørgsmål og smag og behag.

 

I begyndelsen af oktober hørte jeg et rygte om, at Det Gamle Apotek i Tønder midlertidigt havde åbnet en forretning i Algade (der hvor det gamle Stereo Studie lå). Jeg måtte selvfølgelig finde ud af, om det var korrekt, så allerede dagen efter tog jeg derind. Og det var fuldstændig korrekt - der lå den dejligste forretning fyldt med nisser og andet til julen. Og ja, jeg forlod forretningen 250 kr. fattigere. Faktisk var der allerede mange besøgende, så jeg er sikker på, at jeg ikke var den eneste, der gik fattigere derfra, men dog rigere på nisser. Jeg fik talt med bestyreren, og jeg fik lov til at vende tilbage med mit kamera, så jeg kunne tage en masse billeder. Bor du i Aalborg eller nærheden, så skynd dig at besøge forretningen. Den lukker igen til jul, men man kan jo håbe på, at de har gjort nogle gode handler, således, at de finder ud af, at det kan betale sig at have en forretning her i byen. Men selvom jeg nu kan besøge forretningen i Aalborg, vil jeg dog ikke snydes for et besøg i Tønder. Der tager jeg nemlig ned sidst i november.

 

Se er hvordan min kaktus så ud den 1. november.

 

I starten af november havde jeg mit årlige "Åbent Hus", hvor jeg havde inviteret venner og bekendte. I dagens anledning lavede jeg æbleskiver - altså rigtige æbleskiver med æblestykker i.

 

Lørdag den 21. november blev vores årlige julemarked afholdt her i Bonderupgaard. Det var som altid en rigtig hyggelig dag, og derfor bliver det også gentaget næste år. I 2016 vil der dog være en bod mere end i år, da en ny har meldt sig på banen. Hun laver smykker, og det bliver spændende at se, hvordan de ser ud.

Som de foregående år var der selvfølgelig gratis kaffe, te, saftevand og småkager til alle besøgende.

Årets hit må siges at være uglerne på det næste billede. De var i hvert fald populære blandt alle.

 

Fra min veninde Johanne i Canada har jeg modtaget følgende billeder.

 

Chokoladebutikken, der ligger ved Kronhuset i Gøteborg, er altid et besøg værd. Det kan dog være lidt farligt, da man hurtigt bliver fristet af både hjemmelavede chokolade og bolsjer. Og er man diabetiker, kan man også finde noget for os.

Hvis man  kommer i weekenden, er der som regel stuvende fuld. Derfor er mit råd, at man forsøger at komme en hverdag.

 

Kronhuset, der er Gøteborgs ældste bygning, har julemarked hvert eneste år.

En af dem, der også har været der i flere år, er Annika Niering. Hun laver det smukkeste keramik. I år købte jeg en skål, hvor der sidder en julenisse.

 

Et stort must hvert år er at besøge Liseberg i Gøteborg. Deres julemarked er simpelthen det bedste, som jeg har oplevet. Jeg startede med at komme der i 2004, og jeg har kun svigtet et år, hvor jeg desværre lå med en grim diskusprolaps. Her er nogle stemningsbilleder.

 

Et andet must er Det Levende Juletræ. I år var det ikke det sædvanlige Lodola koret, men et ungdomskor. De var ikke så mange, som Lodola koret, men de fik da "dannet" et juletræ.

 

Hvert år er der julemarked på Gammel Torv i Aalborg. Det er et hyggeligt lille marked. Dog er der en ting, der irriterer mig lidt, og det er dels, er der boder, der intet har med jul at gøre (f.eks. en bod med plastikskåle), og dels er der flere boder, hvor de overhovedet ikke forstår eller taler dansk. Jeg mener - et dansk julemarked, der burde tales dansk eller i hvert fald gebrokkent dansk.

 

Jeg holdt juleaften på plejehjemmet, hvor min  mor bor på en demensafdeling. Vi havde en rigtig hyggelig aften, og maden var helt i top. Faktisk var jeg meget forbavset over, så god maden var, da den jo kom fra en storkøkken. Der var fem beboere, to pårørende og to plejere.

 

Mellem jul og nytår besøgte jeg min gode veninde Helle, der er juletosset ligesom mig selv. Jeg fik lov til at fotografere hendes flotte julehjem.

Allerede når man træder ind i Helles hjem, kan man tydeligt se, hvem der er velkommen til at kigge forbi.

Helle har for nogle år siden fået tilføjet huset en dejlig udestue. Og den skal selvfølgelig også pyntes op.

Helle har flere af de søde huse med lys i. Jeg kunne såmænd godt selv tænke mig flere af dem (ligesom de mekaniske man ser i Plantorama), men jeg har ikke rigtig plads til dem. Men flotte er de.

Udenfor Helles hus har hun et juletræ, som står flot med lys, sløjfer og stjerne i toppen. Helle kan ikke selv sætte lys og stjerne på, fordi træet er noget højere end hende. Faktisk er træet 10½ meter højt. Så det er et imponerende træ, der kan ses langt væk. Det ene billede er taget med blitz og det andet uden.

 

Tilbage til Galleri