Galleri 2018

 

I sommeren 2018 var jeg 12 dage i Island. Islandsrejser havde lavet denne fantastiske tur til mig og en ven, hvor vi fik set utrolig meget. De havde endvidere gjort mig opmærksom på et par julebutikker, som jeg selvfølgelig måtte se. Det vil nu sige, at der var faktisk en mere i Reykjavik, men den var så kedelig, så jeg synes ikke, at den er værd at nævne her på min hjemmeside.

Den første julebutik, jeg besøgte, var Jólagardinn, der ligger tæt på byen Akureyri - faktisk bare 10 minutters kørsel syd på vej 821. Det var en af de der julebutikker, hvor man godt kan bruge lang tid - og ja det gjorde jeg også. Selvfølgelig røg der et par nisser med hjem til Danmark.

 

Den anden julebutik ligger lige i hjertet af Reykjavik. Den hedder Jólahúsid. Igen en skøn julebutik, hvor jeg atter brugte både tid og penge. Selvom jeg har mange nisser, der dukker op i november, så er der jo altid plads til en til.

 

Lørdag den 17. november blev der afholdt julemarked her i Bonderupgård. Det var, som altid, en succes, og vi glæder os allerede igen til julemarkedet i 2019. Du kan se nærmere om det, under julemarked i menuen.

Her er nogle billeder fra selve opstillingen.

 

Fra min veninde Johanne i Canada har jeg modtaget disse billeder, der er taget i Disney World.

 

Lørdag den 24. november var vi fire "tøser", der kørte en tur over mod Skive, hvor at besøge Dalsgaard Antik, der ligger i Dommerby ved Højslev. Jeg havde aldrig været der før, og det var en rigtig god oplevelse. Der er meget at kigge på både antikken, men så sandelig også en masse dejlige nisser. Samtidig var det også så heldig, at de har en cafe, hvor man kan få stillet sulten.

Er du på disse kanter, når de har åbnet for alt deres jul, så læg endelig din vej forbi.

 

I december var jeg på den årlige juletur til Gøteborg. I år havde jeg min veninde Britt med. Hun kendte ikke så meget til Gøteborg, så jeg håber, at hun havde en god tur, og at hun synes, at hun fik oplevet flere gode ting.

De første billeder er fra mit højtelskede Liseberg, der er et kapitel for sig selv. Jeg bliver altid overrasket over, hvor smukt der er, og det er til trods for, at jeg er kommet der gennem de sidste 14 år. Jeg har allerede en fribillet til deres julemarked i 2019, så til december pakker jeg kufferten igen.

På billedet til højre ser du Britt, som rejste med mig. Og hvis du kigger godt efter i spejlet, ser du refleksionen af mig selv, hvor jeg tager billedet.

Vi besøgte også Kronhuset, hvor der er julemarked fra sidst i november og frem til jul. Der er åbent hver dag i denne periode. Desværre var Annika Niering der ikke i år. Hun laver de smukkeste keramik ting, og jeg plejer altid at have noget nyt med hjem. Hun siger dog, at hun vender tilbage i 2019, så det vil jeg glæde mig til.

Her er nogle billeder fra Kronhuset, hvor der er marked både inde og ude.

Kronhuset er i øvrigt Gøteborgs ældste bygning.

På billedet til højre ser du Anita Lundgren, som er meget dygtig til at male. Du kan se nogle af hendes billeder.

Du kan også besøge hjemmesiden www.konstkvarteret.se.

Ved Kronhuset ligger der en meget, meget lækker butik, der sælger chokolade og bolsjer i alle afskygninger. Det er godt, at jeg har diabetes, for ellers ville jeg nok købe mig fattig. Bare synet af det får tænderne til at løbe i vand.

Det skal siges, at de også har sukkerfri chokolade, men det ser mere almindeligt ud.

I 2017, da jeg var der, købte jeg en speciel gløgg, der smagte pragtfuld. Jeg fik at vide at en rigtig sød dame, der arbejder i butikken, at jeg skulle spæde den op med vodka, og jeg gør gerne, hvad jeg får besked på, når det er til den side.

Desværre havde de ikke længere den gløgg, da jeg var der i år. Æv, æv, æv.

 

Til sidst slutter jeg af med nogle billeder fra Gøteborg omkring Kungsportavenyn eller avenuen, som den bare kaldes.

Det sidste billede skal illudere et bål. Man kan sidde mellem "flammerne", og disse sæder er opvarmede.

 

I Aalborg er der ligeledes tradition for et julemarked. Dette ligger på Gammel Torv midt i byen.

På de næste par billeder vil du kunne se noget fra udstillingen af Etly Klarborgs nisser. De stod på rådhuset.

 

Tilbage til Galleri