Julehygge

27. september 2008

 

Lørdag den 27. september havde jeg og ”pigerne” vores årlige ”Julehyggedag”. Alle pigerne, Ann Marie, Tasja, Britta, Tanni og Helle mødte op, så vi var de sædvanlige seks piger omkring bordet. De kom kl. 14.00, og i løbet af formiddagen havde jeg lavet aftensmad (kyllingebryst i champignon/rød pebersovs – det skulle bare varmes og så skulle der koges ris), og jeg havde lavet chokoladekugler. Om fredagen havde jeg lavet Honninghjerter. Chokoladekugler er min juletradition, og Honninghjerter, kan man vist godt sige, er danskernes juletradition. Hjerterne består af en ”kagedej”, hvor der er rigtig meget honning i (man laver faktisk de meste af dejen mindst en uge før, da dejen skal ”trække”, og jeg bruger ½ kg honning bare for at lave 10 hjerter). De lægges sammen to og to med abrikossyltetøj mellem sig, og så overtrækkes de med mørk chokolade. De smager simpelthen så godt, så de er stærkt vanedannende. Opskriften findes på side om julemad og bagning. Og det gør opskriften på Chokoladekugler også.

Nuvel, som allerede nævnt kom pigerne kl. 14.00. Om eftermiddagen sad vi og lavede nisser, medens vi spiste disse lækre ting (der var også blevet købt slik) og hørte julemusik. I år lavede vi bl.a. denne nisse. Jeg kan ikke lige huske, hvem der lavede den, men den er da blevet rigtig god. Snakken gik lystigt omkring bordet og tiden gik rigtig hurtig, men det er vel ikke så underligt, når man sætter seks piger omkring samme bord.

Om aftenen, efter aftensmaden, så vi først den julefilm, som jeg lavede sidste år. De var jo selv med i den, så det gjorde den lidt sjovere. Bagefter så vi ”Santa Clause 3” med Tim Allen som julemanden og Martin Short som Jack Frost. Medens vi så filmen, spiste vi risalamande, som jo er en rigtig god dansk juletradition. Og der var selvfølgelig en mandelgave, eller ville det jo ikke være rigtig julehygge.

 

 

Vi havde en rigtig dejlig dag, og omkring kl. 22.00 gik de alle hjemad, men da havde det jo også været en lang dag. Jeg gik så i gang med opvasken. Mine venner havde godt nok tilbudt mig at hjælpe, men jeg foretrækker at klare den slags selv.

 

Tilbage til julehygge