Julehygge

10. oktober 2009

 

Denne lørdag havde "pigerne" og jeg vores årlige julehyggedag. I år var der dog en, der ikke kunne, da hun skulle på weekendtur. Derfor var vi kun fem "juletosser" samlet. Som sædvanligt kom de kl. 14.00, og jeg havde lavet chokoladekugler, som simpelthen er et must på denne julehyggedag. Vi sad og hørte julemusik, gumlede på chokoladekugler og andet slik, og så malede vi ellers julemænd. Jeg havde fjorten dage før lavet to forskellige julemænd til hver i gips, så de skulle bare males. Det virkede til at være et stort hit, og de var fuldstændigt koncentreret, så det var en fryd at se. Jeg må vist hellere se, om jeg kan finde nogle andre former, så jeg kan lave nogle flere til julehygge næste år.

 

På billedet ser man de to julemænd, som vi malede. Disse to har jeg malet.

 

 

Senere spiste vi aftensmad. Jeg havde lavet nogle hvidkålspandekager, som selvfølgelig skal være varme. Herpå lægges reven ost, og så havde jeg stegt noget kyllingefars og blandet det med løg, koncentreret tomatpure, salt, peber og oregano. Det blev lagt ovenpå, og så var det ellers frivilligt, om man ville have sur/sød chilisovs ovenpå. Hertil fik vi mine hjemmelavet coleslaw, bønnesalat og nybagte flutes med soltørrede tomater.

 

På billederne kan man vist tydeligt fornemme, at der er dyb koncentration.

På billedet nedenunder ser man Britta og Ann Marie, og ved siden af er det Tasja og Helle.

På billedet nedenunder Britta og Ann Marie ser man mig selv.

 

Efter aftensmaden skulle vi selvfølgelig se julefilm. Først så vi min egen julefilm fra 2008. Den var de jo alle selv med i. Jeg laver en ny julefilm hvert år, og filmer alle steder, uanset årstiden, jeg kommer, hvor der er nisser og jul. I år har jeg f.eks. allerede filmet fra to forskellige julebutikker i Edinburgh, Skotland og en julebutik i London, England. Og disse filmklip er filmet i juli måned.

 

Bagefter så vi den amerikanske film "Elf" med Will Ferrell som mennesket, der vokser op hos nisserne og julemanden på nordpolen. Han får at vide af julemanden, at hans far lever og bor i New York, og dertil drager så Buddy, som han hedder i filmen. Det er en rigtig skæg julefilm, og det kan jo næsten kun gå galt, når man er opvokset et øde sted, og så ender man i en kæmpe by. Under filmen fik vi ris alamande, som jo er en rigtig juledessert. Jeg havde puttet 15 hele mandler i, og så var det ellers om at gå på mandeljagt. Jeg fik selv seks mandler, så jeg endte med at vinde mandelgaven. Det var en pakke juleservietter og to rigtig søde nisselysestager.

 

Klokken 21.15 var vores hyggedag slut. "Pigerne" gik, og så gik jeg i gang med opvasken. Vi havde dog tidligere taget opvasken fra aftensmaden, så det eneste der var tilbage, var det, som vi havde brugt til desserten.

 

Tilbage til julehygge