Julehygge

25. september 2010

 

Så var det tid til årets julehyggedag. Som altid kom pigerne klokken 14.00. Jeg havde forinden i gips lavet en julemand i faldskærm med sæt og gaver til dem alle, som vi så kunne male. Endvidere lavede vi også en lille nissepige  med sikkerhedsnål, så man kan bruge den på blusen som pynt. Her er der billeder af begge dele (det var mig lavede disse).

 

 

Udenfor var vejret trist, så det var en perfekt dag at skulle sidde og nørkle med disse ting. Og samtidig lyttede vi jo til en masse dejlig julemusik. Der var denne dag kun 90 dage til juleaften, så vi var veloplagte.

Som altid havde jeg lavet chokoladekugler og honninghjerter. Og så medbragte pigerne sodavand, slik og mandelgave. Sidstnævnte til senere brug.

 

 

Som det kan ses af billederne, så er pigerne dybt koncentrerede. Men det gælder også om at holde tungen lige i munden, når man skal male meget små dele på gipsen. Det er jo ikke så nemt at fjerne malingen, hvis man maler forkert. Da vi skulle lave nissepigen, var det noget nemmere. Her havde alle tid til at kigge op.

 

 

Til aftensmad fik vi to hjemmelavede tærter - en med løg/kalkunbacon og en anden med kyllingefars/kyllingetern. Hertil en stor portion rissalat med blandt andet rucolasalat, cherrytomater, peberfrugter, jumborosiner og tørristede mandler som pynt. Og endvidere var der en kold Eksotisk Mango Sauce til. Jeg tør vist nok antyde, at maden var en succes.

Efter aftensmaden så vi først min hjemmelavede julefilm fra 2009, og så var det tid til årets julefilm. Det var i år "I Saw Mummy Kissing Santa Claus" med Connie Sellecca, Corbin Bernsen, Dylan og Cole Sprouse i hovedrollerne. Filmen handler om drengen Justin, der efter at have fundet ud af, at hans bedste vens forældre skal skilles, frygter det værste, da han ser sin mor kysse Julemanden. Justin og hans ven Bobby når frem til, at hvis Julemanden belønner "artige" små drenge og piger, så kan de kun holde Julemanden væk fra hans mor juleaften ved at Justin skal være "uartig" Justin er bare ikke klar over, at det v ar hans far i julemandskostume. Den ellers så artige Justin forvandler sig til et juleproblembarn. Og Bobby, hvis forældre skal skilles, bliver et mønsterbarn i håbet om, at Julemanden kan belønne ham, således, at forældrene vil blive sammen. En rigtig morsom film.

Igen i år var jeg så heldig at få mandelgaven. Måske er det ikke bare held, idet jeg spiser langt mere end de fleste. Mandelgaven var en smuk pude samt fire små "dip" skåle.

Klokken ti sluttede årets julehyggedag, og da jeg var blevet alene, gik jeg i gang med opvasken. Jeg hader nemlig at vågne op til sådan en omgang. Så hellere klare det, inden jeg går i seng.

 

Tilbage til julehygge