Julehygge 2014

 

Lørdag den 20. september var det tid til årets julehyggedag. I år var vi fem samlet (ud af syv), så det var ganske pænt. Sidste år mellem jul og nytår havde jeg købt nogle træfigurer, da der var 70% rabat på dem. Dem skulle vi så lave om til nisser. Jeg havde på forhånd malet ansigterne i hudfarve, således, at de var nemmere at male øjne, næse og mund på.

Som altid kom pigerne kl. 14.00, og alt var da klart. Jeg havde lavet chokoladekugler (de er et stort "must" på denne dag), småkager, saltede mandler, "romkugler" og marcipanstænger med hjemmelavet marcipan. Alt på nær chokoladekuglerne var lavet, således, at jeg, som diabetiker, også kunne spise af det. Jeg behøver vel ikke fortælle, at der blev spist godt.

Medens vi lavede nisser, gik snakken godt, og vi havde selvfølgelig julemusik i baggrunden. Det hører sig jo til på sådan en dag.

Middagen bestod af mexicansk, nemlig tacos, mexicanske chips, tundip og guacamole (avocadodip). Der hører selvfølgelig ikke nogen dessert til, da vi jo altid får risalamande senere på aftenen. Og det skal der jo være plads til.

Årets julefilm var ”Santa Buddies" - "Disneys uimodståelige hvalpe Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha og Mudbud tager på en spændende og fartfyldt rejse til Julemandens magiske Nordpolen. Da Julehundens søn, Julehvalpen glemmer julens budskab, må hvalpene minde ham om, at det vigtige ikke er, hvad man får, men hvad man giver." Kan man lide hunde, er dette en herlig julefilm med talende hunde. Det er både en morsom og hyggelig film.

Efter filmen spiste vi så risalamande, og i år fik Tasja mandlen og dermed gaven. Det var et par julelysestager (hr. og fru Nisse) til fyrfadslys. De var købt i foråret, da jeg var omkring "Det Gamle Apotek" i Tønder. Der er jo gang i deres julekælder hele året rundt, så man kan altid købe en nisse eller to. Ikke nok med det, men "Det Gamle Apotek" havde selvfølgelig pakket nisserne ind i julegavepapir.

Her til sidst er der nogle billeder fra julehyggedagen.

 

Tilbage til Julehygge