Julehygge 2015

 

Lørdag den 19. september 2015 var der atter julehygge hos mig. I år var vi seks piger i alt. Jeg havde købt kugler og hjerter i hård, gennemsigtig plast, som vi kunne male. Vi har alle juletræ, og disse kunne bruges som pynt til dem. På nedenstående billeder hænger de til tørre.

 

 

Vi hyggede os alle med at male, og vi skulle næsten overgå hinanden i kreativitet. Da det var en hurtigtørrende maling, kunne de nemt males i en bundfarve for lidt senere at blive farvelagt med motiver.

Medens vi sad og malede, hørte vi selvfølgelig julemusik og spiste julegodter. Jeg laver altid chokoladekugler, som jeg har fra min afdøde oldemor. Det er en ældgammel opskrift. Desværre er der rigtig meget fedt og sukker i dem, og jeg er diabetiker. Men selvfølgelig smager jeg også i dagens anledning. Indtil jeg fik diabetes, hørte chokoladekuglerne altid julen til, men nu laver jeg i stedet sundere slik. Og faktisk finder jeg i dag chokoladekuglerne alt for søde. Men sådan er det jo, når man bliver afvænnet sukker.

Til middag fik vi to forskellige tærter med pastasalat. Og efter en god oprydning så vi julefilm. I år var det "Santa Paws 2", som er en herlig julefilm med masser af hundehvalpe. Og helt ærligt - dyrebørn kan vel altid bringe en godt smil frem.

Efter julefilmen skulle vi så, selvfølgelig, have risalamande. Jeg køber en mandelgave hvert efterår, når jeg besøger "Det Gamle Apotek" i Tønder. Det gode er så, at jeg ikke kan huske, hvad mandelgaven er, når vi året efter har julehygge. Og i år var det mig selv, der fandt mandlen. Mandelgaven var et sjovt julekrus - et krus som et nissehoved. I november skal jeg atter besøge "Det Gamle Apotek", og så finder jeg en mandelgave til julehyggen 2016. Hvis ikke du kender "Det Gamle Apotek", kan jeg varmt anbefale stedet, hvis du kommer på de kanter.

Her er nogle stemningsbilleder fra dagen.

 

Fra venstre er det Tasja, Britta, Eva, Ann Marie og Helle.

På to af billederne kan man se mig med en nissebluse og nissehue på. Jeg fik blusen tidligere i år, til min fødselsdag, af min veninde Johanne fra Canada.

 

Tilbage til Julehygge