Julekalender 10. december

 

 

Nis kommer hjem fra sit besøg hos gårdnissen hr. Juhl. Tvillingerne jubler, da de ser de flotte julebukke. Og så er der endda en til dem hver. Med så flotte gaver føler tvillingerne næsten allerede, at det er blevet juleaften.

 

”Vent lidt” siger Juliane. ”De mangler vist et rødt bånd omkring halsen, og mon ikke jeg har det i min syæske!”

 

Da Juliane kommer tilbage med to flotte, røde bånd, kender glæden næsten ingen grænser. De giver sig straks til at lege med de flotte bukke, og glemt er Musse og Marvin, og legen med dem. Men sådan er børn jo, og det ved Musse og Marvin godt, så de er bestemt ikke fornærmede. De er dog meget fristet af de to julebukke. Ikke til at lege med, men af alt det halm der er brugt. Det er nemlig så dejligt at lave en seng af netop halm.

 

”Bliver I og spiser med” spørger Juliane Musse og Marvin.

 

”Ja tak, hvis det altså ikke er til for meget besvær” siger Musse og fortsætter ”Så lad mig dække bordet, medens du gør maden klar”.

 

I aften serverer Juliane en god suppe, der er kogt på skovens urter. Og så har hun selvfølgelig bagt noget godt brød til.

 

Medens de spiser, begynder de at tale om juleaften. Musene holder altid jul hos nisserne, da det er så hyggeligt, og så slipper de jo også for at skulle tage hjemmefra.

 

I år er der det særlige, at Julianes forældre vil komme på besøg for at fejre julen med dem. De skal selvfølgelig blive et par dage. Alle fejrer jo jul, så de kan jo nok ikke få nogle fugle til at flyve dem hjem igen netop den aften.

 

Juliane, der ikke har set sine forældre siden sommeren, glæder sig meget til deres besøg. De er begge midtvejs i deres liv, så turen er såmænd ikke så slem for dem. Julianes far, Mads Gran er 268 år, og moderen, Trunte Gran er 257 år. Det lyder måske meget gammelt, men husk lige på, at nisser normalt bliver 350 – 400 år, så de er stadig i deres bedste alder.

 

Julianes forældre skulle gerne komme lillejuleaften, så der er ikke så længe til. De har aftalt med to af deres venner, skovduen Hans og hans kone Pippi, at de skal flyve dem til Rold Skov. Husk nemlig på, at de jo bor i Hammer Bakker, så der er alligevel et stykke vej. Skulle de gå turen, ville de nok blive meget trætte, og desuden vil det tage mange dage.

 

 

Tilbage til julekalender