Julekalender 11. december

 

 

Den næste nat tager Nis sin økse med sig på turen rundt i skoven. Nu er det nemlig tid at få fundet et lille juletræ. Og han ved også godt, hvor han skal søge efter det. Ikke langt fra den gamle eg, er der nemlig en lille lysning, hvor der ligger et lille hus. Her bor der et ældre ægtepar. I deres have er der mange blomster om sommeren. Og de har også en del mindre træer, både grantræer og frugttræer.

 

Nu skal I dog lige huske på, at vores juletræer jo altså er lige store nok til en lille nisse, så Nis leder efter en rigtig pæn lille gren, som kan ligne et juletræ. Det plejer som regel ikke at være særlig svært.

 

Nis kravler op i et af grantræerne for at finde den perfekte gren, og ganske rigtig, han finder den snart. Da han skal til at hugge med sin økse, kan han mærke, at der er en, der kigger på ham. Han vender sig om. ”Jamen, er det ikke Andy” siger han til egernet, som sidder og kigger på ham. ”Jo, det er, og goddag med dig Nis” svarer egernet.

 

Nis lægger forsigtigt økse fra sig på den store gren. ”Ja, nu er det jo ved at være jul igen, så jeg skal have mig et lille træ. Du ved, ungerne forventer det jo, og det er da også så hyggeligt” siger Nis.

 

”Nu må du sørge for at være forsigtig. Du husker jo nok, hvad der skete sidste år, ikke sandt” siger Andy med et stort smil.

 

Nis tænkte tilbage på sidste år, da var han nemlig så ivrig med at få fat på juletræet, så da han svingede sin økse første gang, fik han overbalance og faldt ned fra træet. Nu var det dog så heldigt, at der var en god sne dynge lige neden under, så han landede blødt.

 

”Skal jeg ikke give dig en hånd med? spørger Andy og fortsætter ”jeg kan jo hjælpe dig med at bære træet. Der er jo ikke så langt hjem til dig, og jeg har såmænd ikke travlt. Så vi lægger det bare op på min ryg, det er jo ikke så tungt”.

 

”Jo tak, lidt hjælp kan man jo altid bruge” siger Nis og tager atter fat i sin økse. Nu hvor lige er blevet mindet om sidste års uheld, svinger han sin økse meget forsigtigt.

 

Snart stod både Nis og egernet på den snedækkede jord med det lille træ. Nis løfter træet op på Andys ryg. Bagefter står han lidt tøvende og kigger på Andy. Og Andy, der jo ikke er dum, kigger på Nis og siger så ”nå ja, der er vel også plads til dig, så hvad med selv at hoppe op på min ryg”.

 

Det skulle Andy ikke sige to gange, og snart efter hoppede Andy lystigt af sted med både Nis og juletræ på ryggen.

 

Da de kommer hjem, hvor Nis bor, siger Nis ”tak for turen, det var nu egentlig dejligt ikke at skulle slæbe træet hjem. Ved du hvad, Juliane bagte småkager i går. Jeg henter lige lidt til dig. Jeg husker jo, at du er glad for søde kager”.

 

Da Nis kommer tilbage med kagerne, begynder Andy allerede at slikke sig om munden. ”Tusind tak for kagerne”. Han smagte på en af dem. ”De er som altid lækre, og jeg må nok hellere gemme lidt til fruen derhjemme”.

 

Nis vinker til Andy, da han glad hopper sin vej.

 

 

Tilbage til julekalender