Julekalender 13. december

 

Denne aften vil Nis blive hjemme, da Juliane for en sjælden gang skyld vil forlade hjemmet. Hun skal nemlig besøge sin tvillingebroder, der hedder Oskar. Han bor på den anden side af skoven. Det er en lang tur, men Juliane har allieret sig med en af skovens duer, der har lovet hende at flyve hende derover. Juliane ser desværre ikke Oskar så tit. Så hun nyder, når det endelig sker.

Oskar giftede sig i sommers og har bygget et dejligt hjem til ham selv og sin kone Freja. Det eneste, de nu synes, at de mangler, er et par børn. Men mon ikke der snart vil være  nogle på vej.

Efter morgenmaden pakker Juliane et par småting sammen og så tager Juliane afsked med Nis og børnene. Hun har det altid så svært ved at forlade børnene, men hun strammer sig an.

Hun går udenfor og skrutter sig lidt. ”Det er da godt nok blevet koldt, så det er godt, at jeg har min tykke vinterfrakke” siger Juliane til sig selv. Gokke, skovduen, venter allerede på Juliane.

”Kravl du nu bare op på min ryg og hold dig godt fast, så skal jeg hurtig bringe dig over til Oskar” siger Gokke til Juliane, der med møje og besvær kravler op på hans ryg.

Snart svæver de et stykke over træerne. Juliane synes altid, at det er så smukt at være så højt oppe, men hun kan ikke lade være med at være en lille smule bange. Der er jo så langt ned.

Oskar og Freja har varm the parat, da Juliane ankommer. ”Nu skal det gøre godt med noget varmt” siger Juliane. ”Det var jo en kold tur”. Freja skænker the til dem alle tre og sætter sig ned.

”Jamen, nu må jeg jo ikke glemme, at jeg har et par småting til jer” udbryder Juliane og fluks fisker hun både syltetøj og saftevand op af sin kurv. ”Og her er også et par flasker nisseøl fra Nis”.

Freja tager glad imod det hele. Det at være gift og passe et hjem er stadig så nyt for hende. Men hun er da begyndt at lære det hele. Desuden har hendes mor jo også lært hende en masse, dengang hun boede hjemme.

Efter te viser Oskar og Freja Juliane rundt i deres hjem. Der er sket meget, siden hjemmet blev bygget, og Juliane nyder at se det hele.

”Hvor er det dog et smukt sengetæppe, du har syet” siger Juliane til Freja.

”Tusind tak, men jeg nu ikke selv have al æren, da min mor har hjulpet mig. Jeg lavede det nemlig allerede dengang, før jeg blev gift” svarer Freja.

De næste par timer går med snakken frem og tilbage, og inden Juliane ser sig om, er Gokke vendt tilbage. Det er på tide at vende hjem igen. Juliane takker både Oskar og Freja kærligt for et par dejlige timer. ”Vi ses lillejuleaften”, siger Juliane til Oskar og Freja, der skal holde jul hos Juliane ”børnene og Nis glæder sig meget til at se jer igen”.

Juliane kravler atter op på Gokkes ryg, og snart efter er de på vej hjem.

Vel hjemme siger Juliane ”Tusind tak for turen og kom selv godt hjem”. Hun vinker, medens Gokke stiger til vejrs igen.

Så går hun ned til deres hus, og sikken en overraskelse der venter hende. ”Jamen, Nis dog, har du lavet mad og dækket bord. Det var vel nok en overraskelse” siger Juliane og sætter sig træt ned.

Tilbage til julekalender