Julekalender 15. december

 

 

Efter at Nis har forladt hjemmet den næste aften, vil Juliane gøre godt rent i det lille bo ved siden af, hvor musene bor. De er jo altid så hjælpsomme, især med at passe børnene, så Juliane synes, at det er det mindste, hun kan gøre. Så Juliane finder spand, sæbe, klud og kost frem. Hun smører ærmerne op, fylder spanden med vand og går ind til musene. De er ikke hjemme i øjeblikket, så Juliane kan gøre rent i fred og ro. Hvor vil musene dog blive overraskede, når de vender hjem igen.

 

Julius og Lys prøver på bedste vis at hjælpe deres mor. Julius svinger kosten og Lys forsøger forsigtigt at tørre ting af med en fugtig klud.

 

”Det er vel nok godt, at jeg har jer to. Nu tager det jo ikke ret lang tid at gøre rent her” roser Juliane sine to små. Og inden de ser sig om, er de faktisk færdige.

 

Da de er kommet tilbage til deres eget køkken, lyder der en banken på døren. Juliane går hen for at lukke op. Udenfor står hr. og fru Egern. Da egern jo er lidt højere end nisser, må de dukke sig, da de træder indenfor.

 

”Vi kommer med lidt nødder til jer, da vi i år har været så heldige at finde rigtig mange. Jeg tror, at der er nogle gode mennesker, der har lagt dem frem til os, for så mange finder vi normalt ikke” siger hr. Egern til Juliane. ”Og da du jo altid skal bage så mange dejlige småkager ved juletid, tænkte vi, at du nok kunne bruge lidt ekstra”.

 

”Ja, er det ikke bare dejligt, at der også findes søde og rare mennesker, der kan lide at fodre skovens dyr i denne tid, hvor det kan være svært at finde mad” siger fru Egern.

 

”Tusind tak, det var rigtig sødt af jer. Og I skal da lige smage de småkager, som jeg bagte forleden” siger Juliane.

 

Julius og Lys protesterer vildt. ”Vi var altså også med til at bage, har du allerede glemt det mor?”

 

”Nej, selvfølgelig ikke” siger Juliane smilende og retter sig selv. ”Vi bagte småkagerne forleden”.

 

”Nej, hvor er de dog lækre. Du er nu altid så god til at bage” siger fru Egern og snupper en småkage til. Juliane sætter saftevand på bordet, som de to egern kan skylle efter med.

 

”Jeg laver lille en lille pose til jer, som I kan tage med hjem til jeres bo. Hvor skal i for resten holde jul i år” spørger Juliane.

 

”Vi skal over til vores datter. Hun og hendes mand fik jo en lille unge i sommers, så der bliver liv og glade dage” svarer fru Egern og fortsætter ”I skal vel holde jul herhjemme. Kommer din familie på besøg?”

 

”Ja, vi bliver mange i år, for både mine forældre og min broder og svigerinde kommer. Og selvfølgelig Musse og Marvin, som bor ved siden af. Det bliver rigtig hyggeligt. Jeg elsker jo at have hele familien samlet den aften” svarer Juliane.

 

”Nå, men vi må vist hellere se at komme videre. Tusind tak for småkagerne, og kan I nu have en rigtig glædelig jul” siger fru Egern og hr. Egern nikker smilende.

 

Straks efter er Egernparret gået igen. ”Nå børn, hvad siger I, skal jeg læse et lille juleeventyr for jer” spørger Juliane.

 

”Ja mor, det skal du” råber Julius og Lys i kor. De finder straks bogen frem og sætter sig i hyggekrogen. Juliane sætter sig i midten, slår bogen op og begynder at læse højt. Der falder en dejlig ro over dem alle tre.

 

 

Tilbage til julekalender