Julekalender 17. december

 

 

I nat skal Nis på en lidt længere tur. Han skal nemlig aflevere et par julegaver til deres gode venner Trunte og Trampe. Det er to trolde, som bor i en meget gammel mølle, som ligger i udkanten af skoven. Nis og Juliane ser dem desværre ikke så tit, men de giver alligevel hinanden julegaver.

 

Da trolde jo er meget større end nisser, siger det sig selv, at gaverne også er noget store, i hvert fald for en lille nisse. Trunte skal have en fingerring, som Nis selv har lavet. Og Trampe skal have et glas af Julianes syltetøj. De har fundet et glas, der er noget større, end de glas de selv bruger. Juliane har også måtte koge syltetøjet over flere omgange, da hendes gryde jo ikke er så stor. Trampe er en rigtig slikmund, så han vil nok elske syltetøjet.

 

Da Nis jo ikke selv kan klare at bære gaverne så langt, har han fået hjælp af et af rådyrene. Han kom allerede tidligt på aftenen og lagde sig ned ved indgang til nissernes hjem. Nis bandt julegaverne fast om halsen på rådyret og kravlede selv op på ryggen. Og hu hej hvor det gik stærkt. Inden Nis havde set sig om, var han ved den gamle mølle, hvor Trampe allerede ventede udenfor. Han havde nemlig hørt rådyrets skridt.

 

”Hvor er det godt at se dig” sagde Trampe, da rådyret standsede og lagde sig ned, så Nis kunne kravle ned fra ryggen.

 

”I lige måde” svarede Nis og fortsatte ”du er vel nok så sød selv at bære julegaverne til dig og Trunte. De er jo lidt store og tunge for sådan en lille nisse som mig”.

 

”Nej, skal vi have gaver” udbrød Trampe. Han blev nemlig altid som en lille troldeunge, når der var pakker i nærheden.

 

”Kom indenfor i varmen og hils på Trunte” sagde Trampe. Nis kiggede efter rådyret, der luskede ind i skoven igen. Han vidste, at rådyret ville blive lige i nærheden, så han bare kunne kalde, når han skulle hjem igen.

 

”Hej Trunte” sagde Nis, da han kom indenfor i den gamle mølle. ”Jeg ser, at du er i fuld krig med at bage klejner”.

 

”Hej Nis” svarede Trunte. ”Jo, klejner er jeg jo nød til at bage, og nu har Trampe plaget mig i dagevis, så jeg syntes, at jeg hellere måtte komme i gang”.

 

”Har du set Trunte, Nis havde pakker med til os” fortalte Trampe glad til Trunte.

 

”Ja, de ser sørme flotte ud, og vi har da også nogle pakker, som du skal have med hjem” sagde Trunte, ”men sæt jer nu ned, så skal jeg komme med lidt the”.

 

Som den naturligste ting i verdenen, satte Trampe sin hånd ned til gulvet, hvorefter Nis kravlede op på den. Trampe løftede forsigtigt Nis op på bordet, hvor Nis satte sig til rette på et lille stykke træ, hvorpå der lå en lille bitte pude.

 

Trunte satte the og klejner på bordet. I dagens anledning havde hun bagt nogle klejner, der var så små, at Nis sagtens selv kunne løfte dem. ”Nej, hvor smager de altså godt. Jeg er da vist nød til at have opskriften med hjem til Juliane. Jeg er sikker på, at hun også gerne vil lave dem” sagde Nis med munden fuld af klejne.

 

”Når vi har spist, har jeg noget op på loftet, som du skal se” sagde Trampe til Nis ligeledes med munden fuld af klejne.

 

Trunte stod ved smilende ved komfuret og kiggede på Trampe og Nis, medens de guffede klejner i sig.

 

 

Tilbage til julekalender