Julekalender 18. december

 

 

”Nej, hvor er jeg mæt af alle de lækre klejner” sagde Nis til Trunte, medens han tørrede sig om munden. ”Hvad med dig Trampe? Er du også blevet mæt” spurgte Nis.

 

”Ja, nu kan jeg næsten ikke rokke med ørerne, og det kunne jeg endda, før jeg begyndte at spise klejner. Lad os lige sidde lidt, inden vi kravler op på loftet” sukkede Trampe.

 

Lidt efter var Trampe dog på vej op på loftet, medens Nis sad i hans lomme. Nis holdt fast i kanten af lommen, så han kunne se, hvor Trampe gik hen.

 

”Du ved jo nok, at Trunte er helt vild med smykker, så du skal se, hvad jeg har lavet til hende” sagde Trampe. Han gik hen til hjørnet af loftet, hvor der stod en stor kasse. Han satte Nis på en anden kasse, så han bedre kunne se. Nede i den store kasse, fiskede han en lille bitte æske frem.

 

”Prøv bare at se her” sagde Trampe, medens han lukkede den lille æske op. ”Disse smykker har jeg lavet af harpiks fra juletræerne. Efter at jeg har formet figurerne, har jeg brændt det, så det er blevet rigtig hårdt” fortalte Trampe med stolthed i stemmen.

 

Nis kiggede ned i æsken og så de smukkeste smykker, han nogensinde har set, ligge der på et lille stykke stof. Der var både øreringe, halskæde og fingerring. ”Det bliver Trunte vel nok glad for” sagde Nis til Trampe.

 

”Kan du holde på en hemmelighed?” spurgte Trampe. ”Bare sådan en lille bitte hemmelighed”.

 

”Ja, selvfølgelig, du kan da stole på mig, så bare fortæl” svarede Nis og trak sig tættere mod Trampe.

 

”Jeg har faktisk også lavet et sæt til Juliane, og jeg håber, at hun vil kunne lide det. Jeg har selvfølgelig lavet det meget mindre, så hun kan bære det” fortalte Trampe.

 

”Det vil hun blive meget glad for, især fordi du selv har lavet det til hende. Den slags betyder så meget for hende” sagde Nis. Han lavede også gerne selv gaver til både hende og resten af familien. Men nu kan en lille nisse jo heller ikke bare sådan gå i butikker og købe gaver, så derfor laver de dem gerne selv. De kan selvfølgelig også bytte sig til ting med andre nisser eller nogle af skovens dyr.

 

”Nå, skal vi gå ned til Trunte igen?” spurgte Trampe. ”Måske vi kan få plads i vores maver til en lille klejne til”.

 

Inden længe var det tid for Nis at sige farvel. Medens han tog afsked med Trunte, gik Trampe udenfor og kaldte på rådyret, som kom springende ham i møde. Trampe havde taget to klejner med, da han synes, at rådyret også skulle smage Truntes dejlige klejner.

 

”Se her” sagde Trampe til rådyret. ”Jeg har et par klejner til dig. Er de ikke bare rigtig gode”.

 

”Jo” sagde rådyret gnaskende på en klejne. ”Det er ganske vist, at de er gode. Tak fordi jeg måtte smage dem. Vil Nis hjem nu?”

 

”Ja, han er lige ved at sige farvel til Trunte. Se der kommer han” sagde Trampe.

 

Nis kom bærende på en nissepose med julegaver i. Han sagde pænt farvel til Trampe og kravlede op på det liggende rådyrs ryg. Kort efter gik det med fuld fart over stok og sten med retning mod nissehjemmet, og inden længe var han hjemme igen.

 

”Det er nu godt at besøge andre, men det er rart at komme hjem igen” sagde Nis til sig selv, da han gik i gangen ind til nisseboet.

 

 

Tilbage til julekalender