Julekalender 19. december

 

 

Nu er det på tide, at Juliane får gjort godt og grundigt jule rent. Fra i morgen af vil hun nemlig ikke længere kunne finde tid til det. I morgen kommer Nis’ forældre nemlig på besøg, og de sidste dage før jul er der jo nok at se til.

 

Så snart Nis er ude af døren, smøger Juliane sine ærmer op for at gå i gang. Musse og Marvin har taget tvillinger ind til dem selv, så de ikke kommer til at gå Juliane i vejen. Musse har fundet på nogle spændende små lege, så tvillingerne vil være beskæftiget de næste par timer. Musse er jo altid så god til at finde på lege, så tvillingerne glemmer både tid og sted.

 

Juliane svinger både kost og spand, og et par timer senere er der rent overalt. Der er blevet lagt rent på sengene, og tøjet er blevet vasket og hængt til tørre. Nisser har jo hverken vaskemaskine eller tørretumbler, så vask af tøj tager sin tid. Men da der jo er fyret godt op i den lille pejs, vil tøjet tørre meget hurtigt.

 

Da Juliane er færdig, og spand og kost er sat på plads, kommer den næste opgave. Nu skal hun nemlig have bagt nogle brød og flere småkager. Det tager hende ingen tid at lave brødene, og da duften af dem begynder at brede sig i det lille hus, kommer Julius og Lys løbende ind i køkkenet med Musse og Marvin lige i hælene.

 

”Det må du undskylde Juliane, men da tvillingerne kunne dufte, at du var i gang med at bage, ja, så ville de ind til dig for at hjælpe” undskylder Marvin.

 

”Jamen, det gør da ikke spor. De må da meget gerne hjælpe, for nu skal jeg i gang med at bage småkager, og det hygger de sig rigtigt med” siger Juliane og fortsætter ”sæt jer endelig til rette, så skal jeg lave noget saft”.

 

”Nej tak” siger Musse. ”Jeg tror, at jeg vil gå ind til os selv og gøre lidt ekstra rent der, selvom jeg godt ved, at du gjorde grundigt rent der forleden. Men der er kommet et par fodspor på gulvet og lidt andet snavs, siden du var i gang der. Så må jeg låne din spand og kost?”

 

”Selvfølgelig må du det. Det står i skabet der” siger Juliane, medens hun peger på et af skabene.

 

Musse og Marvin tager tingene og går ind til dem selv. Idet de går, kan Juliane høre Marvin sige: ”medens du gør rent, skal jeg så ikke gå ud og finde lidt gran til at pynte op med”.

 

”Din dovne rad” siger Musse ”det er kun for at slippe for at gøre rent. Men okay, du går jo alligevel bare i vejen, så smut du bare. Men husk nu at tage lidt gran med hjem”.

 

Juliane smiler for sig selv. Hvad er det dog med de mandfolk? De gør alt for at slippe for rengøring, tænker Juliane.

 

Snart efter er de alle tre i gang med at trille småkager i alle mulige former. Medens de bager, siger Juliane: ”ved I, hvem der kommer på besøg i morgen?

 

Julius og Lys kigger på hinanden. ”Nej” siger de i kor ”hvem kommer?”

 

”Det gør såmænd jeres farmor og farfar” siger Juliane og fortsætter ”så I må hellere lave nogle rigtig søde småkager, som I kan give dem”.

 

”Ja, og så har de nok julegaver med til os” jubler Julius, der jo elsker at få gaver. ”Skal de også sove her” fortsætter Julius.

 

”Nej” siger Juliane ”men de kommer kort efter morgenmaden og så bliver de her til sidst på dagen. ”Og jo Julius, de har helt sikkert julegaver med til jer. Men husk nu lige på at de jo ikke må pakkes ud før juleaften”.

 

Juliane lægger de sidste bagte småkager i dåser, og siger til tvillingerne. ”Så kan I godt dække bord, for nu varer det ikke længe, før far kommer hjem”.

 

Julius og Lys dækker bordet, Juliane laver mad og snart efter er den lille familie samlet igen.

 

 

Tilbage til julekalender