Julekalender 2. december

 

 

Det er ved at blive aften, og mørket har sænket sig over det ganske land. Juliane vågner og strækker sig i sengen. Det er tid at stå op. Nisser sover nemlig om dagen, og er derfor vågne om natten. Så når vi mennesker spiser aftensmad, sidder alle nisserne i deres hjem og spiser morgenmad.

 

Juliane stiger ud af sengen, så stille hun kan. Nis må nemlig gerne sove en halv time mere, og han er altså lidt af en sovetryne. Juliane går på badeværelset for at ordne sit morgentoilette, inden tvillingerne vågner op. For når først de to små er vågnet, er der nemlig meget liv i huset.

 

Da hun er færdig, går hun hen til børnealkoven for at vække Julius og Lys. Lys er allerede vågen, hvorimod Julius ligner sin far. Han vil nemlig gerne blive liggende så længe som muligt. Men hun får dog dem begge op. De skal nemlig gerne gøres i stand, før Nis står op.

 

Da børnene er vasket og har fået rent tøj på, går Juliane hen og vækker Nis, der, som han gør hver evig eneste morgen, siger ”Bare lige fem minutter mere.” Men ikke tale om. Juliane flår dynen af ham og siger ”Så er det op.” Mumlende i skægget stiger Nis ud af sengen og går ud på badeværelset. Nu ved Juliane, at hun har ca. 30 minutter, før Nis vender tilbage til et forventet morgenbord.

 

Juliane sætter vand over på komfuret for at lave the. I løbet af efteråret har Juliane samlet mange forskellige urter, som hun har haft lagt til tørring. Det er disse urter, hun bruger til the. I dag vil hun lave the af tørret brændenælder.

 

Da Nis vender tilbage, er morgenbordet dækket. Tvillingerne sidder allerede i deres stole med hver sin tallerken mannagrød foran sig. Nis sætter sig ned, skænker the til både sig selv og Juliane. Herefter tager han et par skiver af det hjemmebagte brød, som Juliane har lunet, og smører det med syltetøj og honning. Nisser kan nemlig godt lide noget, der er sødt. Og nu er Juliane altså også en sand mester til at lave syltetøj. Hun finder forskellige bær i skoven, og Nis kan lide det hele. Hans favorit er dog syltetøjet, der er lavet af skovhindbær. Det smager så dejlig sødt.

 

Juliane og Nis sidder og sludrer lidt over morgenmaden. Det er et af de tidspunkter, som Juliane holder så meget af. Her er der nemlig ingen hastværk.

 

 

Tilbage til julekalender