Julekalender 20. december

 

 

I dag skal Nis selvfølgelig blive hjemme, for det er i dag hans mor og far kommer på besøg. Han ser dem jo ikke så tit, så det er om at nyde, når de endelig er her.

 

Nis’ far hedder Jules Nissen og er 292 år. Og Nis’ mor hedder Gunhild Nissen og er 284 år. Selvom det for os lyder til at være en høj alder, så er de faktisk begge i deres bedste alder. De bor også i Rold Skov, dog bor de et stykke herfra, da de bor i det, der i daglig tale kaldes for Troldeskoven. Det er her, hvor træerne bøjer sig på alle mulige og umulige måder.

 

Nu vil den vakse læser måske tænke – ”Hvorfor bor Trunte og Trampe dog ikke i troldeskoven, når nu der er sådan en?” Jamen, Troldeskoven er jo et navn, som vi mennesker har givet denne del af skoven, og ikke et navn som nisser og trolde har givet den. Nisser og trolde kalder denne del af skoven for ”Fjolleskoven”, da det virker som om, at træerne har drukket nisseøl eller troldemjød, i stedet for vand. Både nisseøl og troldemjød kan man nemlig blive temmelig fjollet af.

 

Nå, men tilbage til familie Nissen. Juliane har travlt denne morgen. Hendes svigerforældre kommer jo tidligt, så det gælder om at få alle ud af fjerene og få spist morgenmad. Denne morgen er det meget nemt at få alle op, da det jo bliver en dejlig dag med besøg.

 

Kort efter at Juliane har ryddet op efter morgenmaden, banker det på døren. Julius og Lys løber hen til døren, medens de råber i kor ”de er her, de er her”.

 

Ganske rigtigt, da de åbner døren, står deres farmor og farfar derude med et stort smil. ”Goddag i kære små” siger Jules, medens de begge omfavner børnene og gnider deres næser mod deres. ”Hvor er det dog dejligt at se jer igen, og hvor er I dog vokset siden sidst” siger Gunhild medens hun ler. Hun har nemlig set, at Julius holder et skarpt øje med hendes poser.

 

”Goddag min datter og søn” siger Gunhild, medens hun hilser pænt på Juliane og Nis.

 

”Kom indenfor og ryst sneen af jer” siger Juliane og fortsætter ”lad mig tage jeres overtøj”.

 

”Ja” siger Jules, ”det er rigtig begyndt at sne, så mon ikke vi får en hvid jul i år? Det er jo ikke så tit, det sker.

 

”Nej, hvor har I pyntet pænt op. Har I hjulpet med det Julius og Lys? Og juletræet er også blevet pyntet. Hvor er det dog smukt” siger Gunhild beundrende.

 

Lys begynder at forklare ”ser du farmor, vi er jo store nu, så derfor kan vi sagtens hjælpe mor med alting herhjemme” siger hun, medens hun kigger på sin mor for at få bekræftet disse ord.

 

”Ja, jeg vil simpelthen ikke kunne nå alting, hvis ikke jeg havde børnene. De er rigtig gode hjælpere” siger Juliane smilende, medens hun kigger kærligt på Lys.

 

”Se her børn, jeg har lavet lidt julepynt til jer, som I kan hænge på træet” siger Gunhild, medens hun lukker den ene pose op. ”Og her er der gaver til at putte under træet. Tror I, at I kan lægge dem der uden at trykke alt for meget på pakkerne”.

 

”Sæt jer nu ned, medens Julius og Lys er beskæftiget med gaverne og pynten” siger Juliane til sine svigerforældre. ”Så skal jeg komme med en kande saft og nogle småkager”.

 

Den næste time går med snakken frem og tilbage om, hvad der er sket, siden de sidst var sammen.

 

 

Tilbage til julekalender