Julekalender 3. december

 

 

Morgenmaden er slut, og det er tid for Nis at gå sin runde i skoven. Nisser bruger nemlig meget tid på at hjælpe skovens dyr. Og så prøver han selvfølgelig også at holde øje med, om menneskerne, der går i skoven, ikke ødelægger alt for meget. Træerne, blomsterne og alle andre planter skulle jo gerne leve i mange år.

 

Nis tager sin tykke jakke på, og siger på gensyn til Juliane ved at gnide sin næse mod hendes. Nisser kan nemlig ikke lide ordet farvel, og derfor bruger de det aldrig. For en nisse betyder farvel, at man ikke skal ses igen.

 

Når nisser hilser på hinanden, gnider de næser. Kloge hoveder siger, at det er for at se modparten i øjnene, men det er dog langt mere sandsynligt, at de blot er meget kærlige overfor hinanden.

 

Nis gnider også sin næse mod tvillingernes og klapper dem blidt på deres huer. Det er nemlig kun, når nisser sover, at de tager deres huer af.

 

Nis går fra stuen ud i en lang gang, der vil føre ham op til jordoverfladen. Da han står udenfor, skrutter han sig lidt. Det er nemlig blevet rigtig koldt. Der er stadig ikke kommet noget sne, men det varer nok ikke så længe. Han tror nemlig altid på, at julen bliver hvid. Desværre er det jo ikke så tit, at han har ret. Vi, mennesker, synes jo også gerne, at julen er dejligst og smukkest, når den er hvid, ikke sandt?

 

Nis går næsten den samme tur hver nat. Her møder han tit flere dyr, da der er mange, der bor nær ved ruten. Og engang imellem smutter han forbi en nærliggende gård, hvor gårdnissen hr. Juhl bor. De har kendt hinanden i mange år. Ja, faktisk lige fra dengang, hvor han og Juliane netop var blevet gift og flyttede til Rold Skov.

 

I dag har han dog ikke tid til at gå på visit, da han ikke bare skal gå sin runde, men han har også lovet Juliane at samle brænde. Brændet består af tørv og kviste. Og når Juliane beder ham om noget, må han hellere huske at gøre det, ellers falder der måske brænde ned. HÆ! HÆ!

 

Heldigvis har Nis sin brænderygsæk med, så han kan bære det, som han finder, på ryggen.

 

I aften har Juliane lovet at lave risengrød, nu hvor julen nærmer sig. Og Nis elsker risengrød. Så skal han smage sin hjemmebryggede nisseøl, som han netop er blevet færdig med. Han glæder sig allerede til aftensmaden, og hvor går tiden dog langsomt, når der er noget, som man glæder sig meget til.

 

 

Tilbage til julekalender