Julekalender 4. december

 

 

Medens Nis går sin rute i skoven, går Juliane rundt derhjemme. Tvillingerne sidder i et hjørne med deres legetøj, og Juliane bruger tiden til at rydde op og gøre rent. Med et par tvillinger i hjemmet, er der altid noget at se til.

 

Juliane stopper op midt i fejningen af gulvet. Hun læner sig mod kosteskaftet og kigger på børnene, der er dybt optaget af deres leg. De sidder med deres byggeklodser, som deres far har skåret til dem i træ. De er nemlig så heldige at have en far, der er meget dygtig og elsker at skære i træ. Så i hjørnet af stuen står der en stor kurv, der er fyldt med legetøj.

 

Juliane tænker tilbage på sin egen barndom, da hun boede sammen med sin far og mor. Deres hjem ligger i Hammer Bakker. Man kunne måske nok synes, at der er lang vej fra Hammer Bakker til Rold Skov for en lille nisse, men når en nisse skal rejse over store afstande, har de verdens bedste transportmiddel, nemlig fuglene. De store skovduer er flinke og hjælpsomme og flyver gerne nisserne fra sted til sted. Om foråret hjælper nisserne nemlig gerne fuglene med at samle materiale til at bygge reder med. Og om vinteren, når det kan være svært at finde føde, har nisserne altid lidt ekstra nødder eller korn, så fuglene ikke går sultne i seng.

 

Juliane havde en dejlig barndom. Hendes mor brugte megen tid på at lære Juliane alle de færdigheder, som hun kan i dag, som f.eks. at sy og lave mad. Det sidste er især Nis meget glad for. Juliane elsker nemlig at lave mad, og Nis elsker at spise den. Derfor har Nis også et par kilo for meget omkring maven, men det er han ligeglad med. En rigtig nisse har nemlig lidt sul på kroppen. Hvem har i øvrigt også nogensinde set en åleslank nisse?

 

I aften har hun lovet Nis, at han skal have risengrød til aftensmad, og det ved hun, at han glæder sig meget til. Lige efter morgenmaden, da Nis var gået, kogte hun grøden op, og nu står den i høkassen og bliver færdig. I gamle dage, før vi mennesker fik rigtige el-komfurer, lavede vi faktisk også risengrød på den måde. Hvis vi ikke brugte en høkasse, brugte vi nogle kraftige dyner. Det skulle faktisk ikke undre mig, hvis der stadig er nogle mennesker, der foretrækker at lave risengrød på denne gammeldags måde.

 

Nå, men Juliane må hellere feje videre. Hun skulle jo gerne blive færdig med rengøringen, inden Nis kommer hjem.

 

 

Tilbage til julekalender