Julekalender 5. december

 

 

Ude i skoven kan Nis høre en klagende lyd. Det lyder som hr. Hare. Nis går efter lyden, da han gerne vil se, hvad der er galt. Og han finder da også hurtigt hr. Hare, som sidder for foden af en stor eg. Han sidder og ømmer sig, da han ikke rigtig kan træde på sit højre forben uden, at det gør meget ondt.

 

”Hvad er der galt, hr. Hare?” spørger Nis. ”Du ser ud, som om du har meget ondt.”

 

”Det har jeg rigtignok også. Jeg har en stikkende smerte under min ene fod, når jeg træder på den. Måske du kunne se, om du kan finde ud af, hvad der er galt” svarede hr. Hare.

 

Hr. Hare løfter poten, så Nis rigtig kan se. En hare har en meget tyk pels under fødderne, så Nis skal kigge godt efter.

 

”Nåh, her er problemet. Du har været så uheldig at jokke på noget glas, for her sidder en lille stump. Sådan! Nu er den fjernet. Var det bedre?” spørger Nis.

 

”Ja, nu kan jeg træde på foden igen, så nu må jeg hellere se at komme videre” svarede hr. Hare.

 

”Jeg må vist hellere tage dette stykke glas med mig, så der ikke er andre, der er så uheldige at træde på det. Hvor er du for resten på vej hen?” spørger Nis.

 

”Åh, du ved, ikke nogen bestemte steder, men jeg leder efter min mage fra i sommers. Vi blev væk fra hinanden her i efteråret, og jeg har så svært ved at glemme hende. Hun var noget af det smukkeste på denne jord. Og hendes øjne! Åh, jeg kunne drukne mig i dem. Jeg må simpelthen finde hende igen” fortæller hr. Hare med nærmest stjerner i øjnene og fortsætter ”skulle du møde hende på en af dine ture, så sig til hende, at jeg leder efter hende. Hun hedder for resten noget så smukt som Stjerne. Hun har nemlig en lille hvid plet i sin pande, så du kan meget nemt genkende hende.”

 

”Jamen, så god jagt. Jeg håber, at du finder hende, og hvis du gør, kan I jo komme forbi en dag, så Juliane og jeg kan møde hende. Og hvis jeg ser hende, før du gør det, skal jeg nok give hende din besked” sagde Nis.

 

”Det skal vi da rigtig nok, og tusind tak for din hjælp med glasskåret. Vi ses senere” sluttede hr. Hare, inden han hoppede videre i sin søgen efter Stjerne.

 

Nis stod og så efter hr. Hare, medens han hoppede væk. Lidt efter gik han selv videre. Det vil nemlig ikke vare så længe, før han skal til at vende næsen hjemad. Han skal jo helst være hjemme igen, inden det bliver lyst. Og desuden venter Juliane jo med aftensmaden, og den vil Nis ikke gå glip af.

 

 

Tilbage til julekalender