Julekalender 6. december

 

 

Hjemme er Juliane blevet færdig med rengøringen. Tvillingerne Lys og Julius sidder stadigvæk og hygger sig med deres legetøj. Deres naboer, Musse og Marvin, som er en lille musefamilie, har et lille barnebarn, der netop nu er kommet på besøg. Lys og Julius elsker at lege med den lille museunge, og Juliane har ikke noget imod at være babysitter. Hr. og fru Mus passer jo også gerne Lys og Julius, hvis det bliver nødvendigt, og hvis altså ikke Musse og Marvin kan passe dem.

 

Juliane sætter sig i sin gyngestol og finder sytøjet frem. Hun har altid gang i noget håndarbejde. Lige nu er hun ved at sy en ny vest til Nis. Den gamle vest er nemlig ved at være lidt slidt. Nisser slider gerne deres tøj helt ned, før de vil have noget nyt. De er nemlig ikke så glade for at skulle vænne sig til noget nyt.

 

Ak ja, det er nu tyve år siden, at de mødtes. Juliane føler det, som om det var i går. Hun husker tydeligt den aften til sommerballet, da hun så Nis for første gang. Lige pludselig stod han der i døren så høj og flot. Åh, Juliane faldt pladask for ham. Ham måtte hun lære at kende, og det før de andre nissepiger fik øje på ham.

 

Juliane gjorde derfor noget meget vovet. Hun gik direkte over til Nis og sagde: ”Hej, jeg hedder Juliane. Har du lyst til at danse med mig?” De gik ud på gulvet og dansede den ene dans efter den anden, og inden aftenen var ovre, var de blevet et par. Og der var flere nissepiger, der var godt misundelige over dette. De havde nok hver især håbet, at Nis ville få øje på netop dem.

 

Som tiden dog går. Juliane synes stadig, at det er svært at forstå, at det er så længe siden, den aften til sommerballet. Og hun glæder sig over, at de stadig har rigtig mange år sammen. Nisser lever jo i mange flere år end mennesker.

 

Nå, men nu er det vist på tide at få dækket bordet. Nis kan jo ventes hjem hvert øjeblik.

 

 

Tilbage til julekalender