Julekalender 8. december

 

 

Den næste nat går Nis tidligt hjemmefra. Han har jo besluttet, at han vil besøge gårdnissen hr. Juhl, som holder til på en gård et stykke borte. Og Nis skal jo også gerne nå at gå sin rute, så han kan se, om alting er som det skal være.

 

Nis tænker tilbage på den dag, da han lærte hr. Juhl at kende. Det var lige efter, at han var blevet gift med Juliane og var flyttet til Rold Skov. Han var ikke særlig kendt her i skoven, og selvfølgelig skulle han fare vild. Han ledte og ledte efter nogle særlige kendetegn, men jo mere han ledte, jo længere kom han fra sit hjem.

 

Til sidst satte han sig på en træstub med hænderne godt begravet i lommerne og tænkte ”Hvad nu”. Men lige som han havde tænkt denne tanke, kom hr. Juhl forbi. Hr. Juhl er en rigtig voksen nisse på 217 år. Han havde boet på den samme gård i næsten hundrede år, så han var godt kendt med området. Han hjalp Nis tilbage til hans hjem og Juliane, der var ved at være godt bekymret.

 

Hr. Juhl blev selvfølgelig inviteret til at spise med, som tak for hans hjælp, og den aften blev de alle tre rigtig gode venner. Et venskab der vil bestå for al tid og evighed.

 

Nis nærmer sig gården, hvor hr. Juhl bor. Nu gælder det om at være stille, så gårdhunden ikke får færten af Nis. Men til alt held er gårdhunden ved at være gammel, og derfor hører han ikke længere så godt. Det var værre, den gang da den var yngre. Der kunne den godt lide at jagte nisser, selvom den selvfølgelig ikke gjorde dem noget. Den ville bare lege lidt.

 

Nis går over til stalden. Hr. Juhl bor nemlig ovenover stalden. Inde i stalden står der både køer og grise og også et par heste. Nis kravler op ad stigen og finder hr. Juhl, der er i gang med at flette halm til årets julebukke.

 

”Jamen, goddag Nis, kommer du for at besøge mig” siger hr. Juhl med et stort smil.

 

”Ja, jeg synes efterhånden, at det er ved at være noget siden, at jeg sidst har set dig. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte besøge dig for at se, hvordan du har det. Desuden har jeg noget syltetøj med til dig, som Juliane syntes, at du skulle have. Du plejer jo at sige, at der er ingen, der kan lave så godt syltetøj som hende” siger Nis.

 

Nis fortsætter ”Er du i gang med at lave de julebukke, som du laver hvert eneste år?”

 

”Ja, der er jo flere, der gerne vil have sådan nogle. Du skal for resten lige have to med hjem. En til hver af tvillingerne. Hvordan har de det for resten? Spørger hr. Juhl.

 

”Jo tak, de har det godt. Juliane har det også godt, men hun er jo begyndt at få lidt travlt, nu hvor julen nærmer sig. Så det er vist meget godt, at jeg er af vejen” griner Nis. ”Når jeg ikke er hjemme, kan jeg jo ikke blive sat til alt muligt” fortsætter Nis grinende.

 

”Kom med hen i min stuen, så kan vi få os et krus nisseøl. Den er nemlig endelig blevet færdig” siger hr. Juhl. Hvorefter de går hen til hr. Juhls hjem.

 

Efter flere krus øl og masser af dejlig snak, er det tid for Nis at vende hjem. Han skulle jo nødigt komme for sent til aftensmaden. Så han tager afsked med hr. Juhl og lover ham, at han snart vil komme igen meget snart.

 

Nis går gennem skoven med en julebuk under hver arm. Tvillingerne bliver helt sikker glade for dem.

 

”Gad vist, hvad Juliane har fået tiden til at gå med i dag”, tænker Nis og fortsætter hjemad.

 

 

Tilbage til julekalender