Julekalender 9. december

 

 

Medens Nis besøger hr. Juhl er det tid for Juliane at begynde at bage småkager til jul. Hun skal både have bagt brunkager og pebernødder. Julius og Lys vil gerne være med, så Juliane giver dem begge et forklæde på, og sætter dem i deres høje stole. I disse stole, som Nis har lavet, kan de nemlig sagtens nå op til bordet.

 

Tvillingerne kigger spændt på deres mor, da hun begynder at putte de forskellige ting i skålen. De ting, der skal blive til lækre brunkager. Da dejen er færdig, får de hver deres lille klump, så de selv kan forme deres småkager. Lys begynder straks at forme forskellige figurer. Julius derimod begynder at smage på dejen. Den smager nemlig så godt.

 

”Jamen Julius! Du skal ikke spise dejen, for så får du bare ondt i maven. Nej, gør som Lys, form nogle kager” udbryder Juliane.

 

Julius kigger nærmest fornærmet på sin mor, men begynder dog alligevel at lave forskellige figurer. Juliane sætter en bageplade foran dem, som de kan lægge deres kager på, når de er færdige med at forme dem.

 

Da Julius og Lys er ved at være færdig med deres dej, kommer Musse og Marvin på besøg. Straks er kagedejen ikke længere interessant. Så tvillingerne prøver at komme ned fra deres stole.

 

”Ja, ja” griner Juliane, ”nu skal jeg hjælpe jer”.

 

I samme sekund tvillingerne er nede på gulvet, løber de hen til Musse og Marvin. Disse to mus er nemlig så gode til at finde på små lege, men de har jo også selv både børn og børnebørn. Så de går alle fire hen i hjørnet til den store kasse, hvor alt legetøjet er.

 

”Må vi tage tvillingerne med ind til os” spørger Musse. Og selvfølgelig må hun det, for så får Juliane jo fred og ro til at lave de sidste brunkager. Og desuden skal hun jo også have lavet pebernødder. I år bliver de nemlig ti i alt juleaften, så der skal jo laves lidt ekstra småkager, så der er nok til alle.

 

”Ak ja, juleaften! Før vi får set os om, danser vi såmænd omkring juletræet” tænker Juliane.

 

Da brunkagerne er sat i ovnen, går hun i gang med at slå dej op til pebernødder. De er så nemme at lave, for de skal jo bare trilles til kugler og så bages.

 

Snart efter dufter der af småkager i hele hjemmet, og inde hos musene tænker Musse ”ah en duft, nu bliver det snart jul”.

 

 

Tilbage til julekalender