Adventskage

 

 

Ingredienser:

 

500 gram hvedemel

300 gram margarine

50 gram havregryn

5 æg

500 gram sukker

600 gram modne bananer

1½ dl kærnemælk

50 gram hakkede nøddekerner

5 tsk. vaniljesukker

4 tsk. natron

½ tsk. salt

 

Pynt:

 

150 gram overtrækschokolade eller flormelis

 

 

Margarinen skal have konsistens som mayonnaise. Margarinen og sukker røres hvidt og æggene tilsættes et ad gangen.

 

Bananerne blendes eller moses med en gaffel og tilsættes sammen med kærnemælk, havregryn og hakkede nøddekerner.

 

Mel, natron, vaniljesukker og salt blandes sammen og tilsættes.

 

Det hele kommes i en smurt og melet bradepande ca. 40 x 40 cm.

 

Bages i en 180 grader varm ovn på midterste rille i 30-35 minutter.

 

Kagen pyntes med smeltet chokolade eller drysses med flormelis.

 

 

Tilbage til julemad og bagning