Adventskrans

 

 

Ingredienser:

 

375 gram hvedemel

150 gram margarine

50 gram gær

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

2 æg

 

Fyld:

 

50 gram rosiner

½ dl portvin

50 gram mandler

50 gram margarine

50 gram sukker

 

Drys:

 

Perlesukker

Hakkede mandler

 

 

Margarine og gær smuldres i melet. Sukker, salt og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

 

Fyld:

 

Rosinerne udblødes i portvinen. Mandlerne hakkes (gem lidt til pynt). Margarine og sukker røres sammen og tilsættes rosiner og mandler. Dejen slås ned og rulles ud til et rektangel (ca. 20 x 60 cm). Fyldet smøres på, og dejen rulles sammen på langs. Formes til en krans, som hæver efter på pladen ca. 30 minutter. Pensles med æg og drysses med mandler og sukker.

 

Bagetid:

 

20-25 minutter ved 200 grader på midterste ribbe.

 

 

Tilbage til julemad og bagning