Amerikansk julekage

 

 

Ingredienser:

 

250 gram smør

250 gram sukker

250 gram hvedemel

¼ tsk. salt

1 tsk. blandet krydderkage krydderier

½ tsk. bagepulver

6 æg

150 gram rosiner

100 korender

100 gram cocktailbær

50 gram syltet appelsinskal

100 gram mandler

 

Glasur:

 

1 æggehvide

250 gram flormelis

Citronsaft

 

Pynt:

 

Sukat

Røde cocktailbær

 

 

Rør smør og sukker grundigt. Tag en kop mel fra og sigt resten med krydderier og bagepulver. Pisk æggene sammen.

 

Tilsæt skiftevis melblanding og æg og rør godt mellem hver tilsætning. Ryst frugt og smuttede hakkede mandler i det resterende mel og rør det i dejen. Tilsæt evt. lidt mælk; dejen skal være som blød sandkagedej.

 

Fyld den i en stor, velsmurt randform og bag først 30 minutter ved 180 grader og derefter ca. 3 timer ved 160 grader. Læg smurt pergamentpapir over kagen, hvis den bliver for brun, før den er gennembagt.

 

Vend kagen ud, når den er noget afkølet.

 

Pisk æggehviden med flormelis og pisk ½ - 1 spsk. citronsaft i. Bred glasuren ud på den kolde kage og pynt med cocktailbær og sukat.

 

 

Tilbage til julemad og bagning