Andebryststeg med rodfrugter i appelsinsky

 

 

Ingredienser:

 

1 andebryststeg med brystben 950 – 1000 gram

 

8 skallotteløg

1 persillerod

½ knold slleri

1 fennikel

 

2 spsk. sukker

2 spsk. mørk balsamico eddike

1 dl hvidvin

8 appelsiner

2 fed hvidløg

3 kviste rosmarin

1 dl kyllingefond

1 spsk. Maizena

60 gram smør

Salt

Peber

Sukker

 

 

Tænd ovnen på 170 grader.

 

Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt. Kom det på en kold pande og steg brystet ved svag varme, indtil det er gyldent og sprødt. Kom andebrystet i ovnen i 10-15 minutter. Lad det hvile i 15 minutter før udskæring.

 

Skræl løg, hvidløg og rodfrugter. Skær rodfrugterne i tern på ca. 1 cm x 1 cm og del skalotteløg i to. Hæld halvdelen af andefedtet fra panden og rist rodfrugter og hakket skalotteløg hurtigt ved høj varme.

 

Karamelliser sukkeret i en gryde og kog det op med balsamico og hvidvin. Pres saft af appelsinerne, og tilsæt den sammen med hakket hvidløg og rosmarin og kog det hele ind til ca. 1/3. Tilsæt kyllingefond og kog saucen igennem et par minutter. Jævn den med Maizena rørt ud i lidt vand.

 

Kom rodfrugterne ned i saucen. Pisk smør i saucen lige før servering – saucen må herefter kun varmes kort op, og ikke koge, da den ellers vil skille.

 

Serveres med braiseret julesalat og valnøddekartofler – disse opskrifter findes ligeledes på hjemmesiden.

 

 

Tilbage til julemad og bagning