And – langtidsstegning

 

 

Ingredienser:

 

1 and på ca. 3000 gram

Salt

Peber

Madæbler

Svesker uden sten

 

 

Tænd for ovnen og indstil temperaturen på 130 grader.

 

Klargør anden.

 

Fyld til anden: Før fyldningen gnides anden indvendigt med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker. Æblerne skrælles, befris for kernehus og skæres i mindre både. Sveskerne skal helst være uden sten. Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.

 

Læg en rist over bradepanden. Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden. Hæld ca. en liter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen. Lad den stege sådan i ca. 4 timer. Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 ¾ til 2 timer mere. I alt ca. 6 timer.

 

Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør, saftig og meget velsmagende og gennemstegt. Dertil kommer at stegesvindet er meget lavt.

 

Hvis ovnen ikke er i orden, kan man give lidt hård varme, evt. grill til sidst for at få skindet sprødt. (Ovne er værre end man umiddelbart tror).

 

Lav sovs af skyen fra bradepanden.

 

 

Tilbage til julemad og bagning