Caribisk x-maskage

 

 

Ingredienser:

 

 

Remonse:

 

3 spsk. mørk rom

1 dl kirsebærvin

3 spsk. sherry eller portvin

1½ tsk. gammel dansk

1 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt muskat

½ tsk. stødte nelliker

Kornene fra 1 stang vanilje

1 spsk. mørk farin

450 gram rosiner

200 gram korender

100 gram hakkede svesker uden sten

75 gram hakkede cocktailbær

125 gram hakket pomerans

75 gram hakkede hasselnødder

 

 

Dej:

 

250 gram mel

2 tsk. bagepulver

250 gram råsukker

110 gram flydende Becel

140 gram kvark

5 store æg

 

 

Pynt:

 

50 gram hasselnøddekerner

Abrikosmos

 

 

3 dage før kagen skal bages blandes alle ingredienserne til remonsen i en gryde. Bring gryden langsomt i kog, under omrøring. Lad det koge i 5 minutter. Stilles til afkøling og dækkes herefter til med film og stil det i køleskabet i 3 dage.

 

En springform på 22 cm fores med bagepapir. Bagepapiret klippes til så det passer i formen og ”limes” på med lidt fedtstof.

 

Ovnen stilles på 140 grader.

 

Alle ingredienserne til dejen blandes. Herefter tilsættes remonsen. Dejen hældes i formen.

 

Den stilles på en plade nederst i ovnen i ca. 3 timer. Kagen skal føles fast, når den er færdig, ellers prøv med en strikkepind.

 

Lad kagen afkøle en times tid i formen. Vend ud på en rist.

 

Pynt: smelt nok abrikosmos til at nødderne hænger sammen. Rør nødder i og glat ud på kagen.

 

 

Tilbage til julemad og bagning