Caribisk x-maskage
Ingredienser:
Remonse:
3 spsk. mørk rom
1 dl kirsebærvin
3 spsk. sherry eller portvin
1½ tsk. gammel dansk
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt muskat
½ tsk. stødte nelliker
Kornene fra 1 stang vanilje
1 spsk. mørk farin
450 gram rosiner
200 gram korender
100 gram hakkede svesker uden sten
75 gram hakkede cocktailbær
125 gram hakket pomerans
75 gram hakkede hasselnødder
Dej:
250 gram mel
2 tsk. bagepulver
250 gram råsukker
110 gram flydende Becel
140 gram kvark
5 store æg
Pynt:
50 gram hasselnøddekerner
Abrikosmos
3 dage før kagen skal bages blandes alle ingredienserne til remonsen i en gryde. Bring gryden langsomt i kog, under omrøring. Lad det koge i 5 minutter. Stilles til afkøling og dækkes herefter til med film og stil det i køleskabet i 3 dage.
En springform på 22 cm fores med bagepapir. Bagepapiret klippes til så det passer i formen og ”limes” på med lidt fedtstof.
Ovnen stilles på 140 grader.
Alle ingredienserne til dejen blandes. Herefter tilsættes remonsen. Dejen hældes i formen.
Den stilles på en plade nederst i ovnen i ca. 3 timer. Kagen skal føles fast, når den er færdig, ellers prøv med en strikkepind.
Lad kagen afkøle en times tid i formen. Vend ud på en rist.
Pynt: smelt nok abrikosmos til at nødderne hænger sammen. Rør nødder i og glat ud på kagen.