Christmas Stollen

 

 

Ingredienser:

 

½ kop rosiner

¼ kop tørrede abrikoser

½ kop rom

50 gram gær

1/3 kop lunken mælk

½ kop mel

½ kop margarine

2 spsk. sukker

Knivspids salt

¼ tsk. mandelessens

1 spsk. reven citronskal

½-1 kop yderligere mel

½ kop hakkede mandler

½ kop sukat

Flormelis til pynt

 

 

Rosiner og abrikoser lægges i blød i rom i mindst 4 timer, men helst natten over.

 

Opløs gæren i mælken og sigt ½ kop mel i. Rør dejen glat og stil den overdækket til hævning, til den er dobbelt størrelse.

 

Imens røres margarine, sukker, salt, mandelessens, sukat og citronskal sammen. Bland det herefter med dejen og tilsæt resten af melet, og ælt nu dejen videre på bordet til den er lind. Stil den til hævning tildækket 1½-2 timer. Igen til dobbelt størrelse.

 

Rul nu dejen ud og form den til en rektangulær pølse 12 x 6 cm og læg den på en bageplade med smurt bagepapir, og lad den hæve yderligere 30 minutter. Bag den herefter ved ca. 200 grader i 25-30 minutter til den er gyldenbrun.

 

Pynt: strø med flormelis eller lave en glasur og smør på.

 

 

Tilbage til julemad og bagning