Dadelboller med nødder

 

 

Ingredienser:

 

50 gram gær

3 spsk. vand

5 dl lun mælk

3 spsk. olie

2 tsk. salt

1½ spsk. honning

50 gram groft hakket hasselnødder

125 gram dadler uden sten

800 gram hvedemel

 

Æg til pensling

 

 

Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne.

 

Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk. Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder. Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen. Tilsæt melet – lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem.

 

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.

 

Tag dejen ud på et mel drysset bord, og form til boller.

 

Læg bollerne på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 45 minutter.

 

Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bollerne bages i en forvarmet ovn – i midten – ved 200 grader ca. 15 minutter.

 

 

Tilbage til julemad og bagning