Dundee Cake

 

 

Ingredienser:

 

250 g smør

250 g rørsukker

4 æg

Reven skal af 1 appelsin og 1 citron

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 dl whisky

 

 

Fyld:

 

125 g mørke rosiner

125 g lyse rosiner

75 g korender

50 g pomeransskal

50 g mandler

50 g sukat

50 g cocktailbær

2 spsk. mel

 

 

Pynt:

 

50-75 g hele, smuttede mandler

 

 

Begynd med fyldet:

 

Hak pomeransskal, sukat, cocktailbær og mandler hver for sig. Bland det hakkede fyld med rosiner, korender og de 2 spsk. mel.

 

 

Dej:

 

Rør fedtstof og rørsukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt reven appelsin- og citronskal. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med whiskyen. Vend forsigtigt fyldet i.

 

Kom dejen i en velsmurt springform, 23-24 cm i diameter. Fordel de hele og smuttede mandler i et pænt mønster og dejen.

 

Bag kagen i 1-1 ¼ time ved 175 grader. Prik i kagen med en strikkepind. Hænger dejen ikke ved, er kagen færdig.

 

 

Tilbage til julemad og bagning