Engelsk julekage

 

 

Christmas Pudding er en rigtig engelsk specialitet, som laves i god tid før jul.

 

Plumbudding, som denne traditionsrige, engelske julekage kaldes på dansk, bages  ikke i ovnen – den skal koges, og der skal ikke bruges bagepulver. Den laves i meget god tid, helst 3-4 uger før jul. Når den er færdig, skal den stå koldt, og man kan jævnligt ”vande” den med en sjat rom eller cognac.

 

Til buddingen, som englænderne spiser i juledagene, serverer de rørt smør smagt til med appelsin og rom eller cognac, og buddingen varmes i vandbad.

 

 

Engelsk Christmas Pudding

20-25 tynde lagkagestykker

 

 

Ingredienser:

150 gram lyse rosiner

150 gram mørke rosiner

100 gram korender

100 gram hakket appelsinskal

100 gram hakket sukat

75 gram smuttede hakkede mandler

1½ dl rom, cognac eller portvin

175 gram smør

175 gram farin

2 æg

175 gram frisk smuldret franskbrødskrumme

1 ¼ dl hvidtøl

Revet skal og saft af 1 appelsin

1 tsk. kanel

¾ tsk. nelliker

½ tsk. revet muskatnød

175 gram mel

 

Bland frugt og mandler i en skål. Hæld rom over lad det trække nogle timer. Rør smør og farin sammen og rør æg, brød, hvidtøl og appelsin i.

 

Bland mel og krydderier og rør det i dejen. Fyld den i en smurt form, der rummer 1½-2 liter. Læg folie over formen og bind det fast.

 

Sæt formen i en gryde med 3-4 cm vand og en rist i bunden. Koger ved svag varme 6 timer, til der ikke hænger dej ved en strikkepind. Hold vandstanden ved lige.

 

Tag formen op af gryden og læg et nyt stykke folie over. Sæt puddingen køligt til den dag, den skal bruges.

 

Smør:

 

125 gram usaltet smør

75 gram flormelis

Appelsinskal og saft

Rom eller cognac efter smag

 

 

 

Tilbage til julemad og bagning