Engelsk porterkage
Dej:
200 gram blødt smør
200 gram rørsukker
3 æg
275 gram mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
Fyld:
100 gram soltørrede abrikoser
100 gram svesker
50 gram pomeransskal
100 gram mandler
1½ dl porter
Hak fyldet halvgroft, det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne. Rør smør og sukker godt, og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, kardemomme og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen skiftevis med porter. Ved til sidst det hakkede fyld i dejen.
Kom dejen i en stor randform, penslet to gange med smeltet smør. Bag kagen på nederste rille ved 160 grader i 1½-1 3/4 time. Hvis kagen ser ud til at blive for mørk, kan der lægges lidt alufolie rundt om formen og over formen.
Lad kagen køle lidt af i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
Den kan dryppes med porter, men så skal kagen opbevares i køleskab, eller mugner den.
Den færdige kage kan pyntes med et tyndt lag abrikosmarmelade og smuttede hele mandler.
Server kagen med flødeskum smagt til med lidt sukker og vanilje eller med vaniljeis.