Figenmarmelade

 

 

Ingredienser:

 

250 gram tørrede figner

Saft og skal af 1 limefrugt

1 kanelstang

½ tsk. stødt kardemomme

½ tsk. stødte nelliker

2½ dl. vand

2½ dl. sukker

½ dl. hakkede valnøddekerner

 

Klip fignerne i små bidder.

Vask limefrugten godt og skræl den. Skær skallen i nålefine strimler. Pres saften ud.

Hæld figenstykker, limesaft og limeskal i en gryde. Hæld vandet ved og lad det trække koldt natten over.

Næste dag: tilsæt sukkeret og varm langsomt marmeladen op. Lad den derefter småkoge uden låg i ca. 15 minutter.

Tag gryden af ilden og tilsæt de hakkede valnøddekerner.

Hæld marmeladen på varme, helt rene glas og luk tæt til.

 

Tilbage til julemad og bagning