Flæskesteg

 

 

Ingredienser:

 

2 kg svinekam

2 spsk. salt og peber

½ tsk. allehånde

6-8 laurbærblade

 

Sæt en kedel vand over til kogning. Tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 minutter.

 

Stegning: Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 minutter, stadig ved 230 grader.

 

Hviletid: Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 minutter. Ovnen sættes ned til 160 grader.

 

Stegning: Ind i ovnen i 30 minutter. Herefter skal centertemperaturen vise 60. hvis lavere – ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, det vil sige, at der måske skal bruges grill.

 

Hviletid: Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.

 

Udskæring: Skær sværen fra. Er den ikke helt færdig, er det nu, den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.

 

 

Tilbage til julemad og bagning