Frugtbrød med kanel

 

 

Dag 1: grunddej

 

¼ pakke gær

3spsk honning

2 tsk salg

6 dl lunkent vand

5 dl groft rugmel

 

 

Dag 2:

 

4 dl grahamsmel

2 dl hvedemel

1 tsk. stødt kanel

2 tsk. vaniljesukker

10 svesker i stykker

15 tørrede abrikoser i stykker

1 dl rosiner

½ dl smuttede mandler og/eller valnødder

 

 

Tilberedning:

 

Dag 1: Opløs gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af vandet og de øvrige ingredienser. Bland, og lad grunddejen stå ved stuetemperatur natten over, godt tildækket.

 

Dag 2: Bland mel og krydderier i grunddejen. Dejen bliver klistret. Bland til sidst frugt, rosiner og mandler i dejen. Dejen skal ikke æltes, men blot kommes direkte i en rummelig, velsmurt brødform (2 liter). Kom mel på hænderne, og pres dejen godt ned i formen. Dæk med et viskestykke, og lad brødet hæve i ca. 1 time, til brødet er hævet godt.

 

Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 1 time. Tag brødet ud af formen, og bag det yderligere 20 minutter uden formen. Pak brødet ind i et viskestykke, mens det afkøler. Kom det derefter i en plasticpose, og lad det ligge i et døgn, inden det skæres i tynde skiver. Kan med fordel serveres til dessertoste.

 

 

Tilbage til julemad og bagning