Honningkager

 

Honninggrunddej

500 g Honning

100 g Sirup

600 g Mel

Honning og sirup opvarmes til ca. 45 graders C. Melet tilsættes og dejen æltes godt igennem. Honninggrunddejen skal henstå 8 – 10 dage.

 

Honningkager

1 portion honninggrunddej

10 g Honningkagekrydderi

12 g Hjortetakssalt

  8 g Potaske opløses i vand – afkøles

Potaske og hjortetakssalt må ikke komme i direkte kontakt

2 – 3 æggeblommer

 

Æltes godt igennem.

Rulles ud og stikkes ud i hjerter ca. 6 mm tykke. Bages ved 170 grader i 12-13 minutter.

Lægges sammen to og to med abrikos syltetøj. Overtrækkes med smeltet mørk chokolade.

Det kan godt være, at kagerne virker meget hårde, men når de har ligget i fryseposer i 24 timer (en i hver pose), er de lækre bløde.

 

Tilbage til julemad og bagning