Hvid gløgg

 

 

Ingredienser til 8 glas:

 

1 liter æblejuice

1 liter hyldeblomstsaft

6 hele kanelstænger, ca. 4 cm

3 økologiske klementiner

Saft og strimler af citronskal og appelsin

Hele nelliker

1-2 dl vodka

50 gram rosiner

50 gram mandelflager

 

 

Tag to skåle, læg halvdelen af rosinerne og mandlerne i blød i vodkaen i den ene skål – gerne dagen før.

 

Læg den anden halvdel rosiner og mandler i blød i æblejuicen, skallen og saften fra en appelsin og en citron, hele nelliker og kanelstænger i en gryde. Lad det koge kort, skru ned og lad det trække ca. 30 min.

 

Varm det op igen lige før servering. Stik hele nelliker i klementinerne og læg dem i gløggen, når den er kogt op.

 

Når gløggen er hældt op i glas, kan man hælde rosin- og mandelblandingen i og selv vælge, om det skal være den med vodka eller den med æblejuice. På den måde kan både børn og voksne indtage gløggen.

 

 

Tilbage til julemad og bagning