Irsk julekage

 

 

Ingredienser:

 

50 gram hakket sukat

50 gram hakket pomeransskal

50 gram hakkede cocktailbær

75 gram korender

125 gram rosiner

3 dl stærk te

2 æggehvider

1 æg

200 gram farin

375 gram mel

2 tsk. bagepulver

Dansk vand

 

 

Udblød hakket sukat, hakket pomeransskal, hakkede cocktailbær, korender og rosiner i stærk te 1-2 timer.

 

Pisk æg og æggehvider skummende med farin. Bland mel, bagepulver og den udblødte frugt og te i.

 

Kom dejen i en form (ca. 20-30 cm). Bag kagen 30-35 minutter ved 175 grader.

 

Kagen er fryseegnet.

 

N.B. Dejen er noget fast i konsistensen og der kan med fordel tilsættes lidt danskvand for at gøre den lettere.

 

 

Tilbage til julemad og bagning