Juleboller

 

 

Ingredienser:

3 dl mælk

50 gram gær

1 æg

1 spsk. olie

1 spsk. sukker eller honning

1 tsk. stødt kardemomme

½ tsk. salt

1 pose (50 gram) sukat eller syltet appelsinskal

75 gram rosiner

50 gram hasselnødder

1 æble

600 gram hvedemel

 

Pensling:

Æg eller mælk

 

Mælken lunes, og gæren udrøres i den.

 

Æg, fedtstof, sukker, krydderier, sukat, rosiner, hakkede nødder og groftrevet æble tilsættes sammen med melet.

 

Dejen æltes godt igennem og stilles til hævning tildækket et lunt sted i ca. 45 min.

 

Den slås ned og æltes let igennem, hvorefter der formes ca. 22 boller, der sættes på en bageplade.

 

Bollerne efterhæver ca. 1 time, hvorefter de pensles med sammepisket æg eller mælk. Kan evt. drysses med finthakkede nødder.

 

Bollerne bages ved 200 grader C i ca. 15 min. på midterste ovnrille og afkøles på en bagerist.

 

 

Tilbage til julemad og bagning