Juleboller med marcipan og tørret frugt

 

 

Ingredienser:

 

½ pakke gær

3 dl mælk

50 g smeltet smør

475 g hvedemel

150 g groftrevet marcipan

50 g korender eller rosiner

50 g tørrede tranebær

 

 

Smuldr gæren ud i mælken. Tilsæt smeltet smør. Tilsæt gradvist melet og ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Tilsæt groftreven marcipan, korender eller rosiner og tranebær.

 

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.

 

Form 12 boller, sæt dem på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 1 time.

 

Bag julebollerne i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

 

Afkøles på en bagerist.

 

Bollerne kan fryses – kom dem lune i fryseposer.

 

 

Tilbage til julemad og bagning