Julehorn

 

 

Ingredienser:

 

 

Fyld:

 

75 gram rosiner

½ dl portvin

75 gram smør eller margarine

1 spsk. sukker

 

 

Dej:

 

25 gram gær

½ dl. Ymer

75 gram margarine

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

Ca. 325 gram mel

 

 

Æg til pensling.

 

 

Rosinerne udblødes i portvin ca. 1 døgn. Herefter røres smør og sukker i.

 

Gær, vand og ymer røres sammen. Margarine smeltes og tilsættes sammen med sukker, salt og mel. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

 

Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles tyndt ud i cirkler. Hver cirkel deles i 8 stykker. Fyldet fordeles på trekanterne, der rulles sammen mod spidsen. Efterhæver på pladen ca. 20 minutter.

 

Pensles med æg.

 

Hornene bage i 15-20 minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe.

 

 

Tilbage til julemad og bagning