Traditionel julekage

 

 

Ingredienser:

 

200 gram smør

200 gram sukker

4 æg

1 økologisk appelsin

6 dl mel

1spsk. stødt kanel

300 gram lyse rosiner

300 gram korender

75 gram syltet ingefær

75 gram syltet appelsinskal

75 gram hakkede hasselnødder

75 gram hakkede mandler

75 gram hakket mørk chokolade

75 gram syltet sukat

1½ dl syltede kirsebær

1 dl af kirsebærlagen

1 dl cognac eller whisky

 

 

Lad rosiner og korender trække med spiritus natten over.

 

Pisk smør og sukker let og luftigt, tilsæt æggene et ad gangen, og riv og pres appelsinen. Rør mel og appelsinskal og appelsinsaft i kagen. Skiftevis med melet tilsættes fyldet og de udblødte rosiner og korender.

 

Kom kagen i en smurt form, stil denne på fugtige aviser og læg ligeledes fugtet avispapir over og sølvpapir yderst.

 

Bages i 3-4 timer ved 150 grader.

 

Lad den afkøle, inden den tages ud af formen. Læg den i tætsluttende dåse i køleskabet i 2-3 uger, før den serveres.

 

Man kan dryppe den jævnligt med spiritus, om man ønsker den ekstra kraftig. Men kun få dryp ad gangen. Kagen må ikke blive for blød.

 

 

Tilbage til julemad og bagning