Julerugbrød

 

 

 

Ingredienser:

 

½ liter lunken vand

2 dl kærnemælk

50 gram gær

2 spsk. sirup

2 spsk. olie

1½ tsk. salt

700 gram groft rugmel

Ca. 450 gram hvedemel

 

 

Pensling:

 

Smeltet margarine

Vand

 

 

Vand og kærnemælk kommes i en skål, og gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.

 

Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted ca. 1½ time.

 

Dejen slås ned og formes til 2 brød, der kommes i 2 forme (á ca. 1½ liter). Efterhæver ca. ½ time.

 

Pensles med en blanding af smeltet margarine og vand. Prikkes med en gaffel.

 

Bages på nederste ovnribbe i ca. 30 minutter ved 225 grader og ca. 30 minutter ved 175 grader.

 

Efter bagning afkøles brødene på en bagerist dækket med et fugtigt viskestykke.

 

 

Tilbage til julemad og bagning