Julestjerner

 

 

Ingredienser:

 

250 gram sukker

250 gram sirup

1 dl stærk kaffe

300 gram smør

1 tsk. stødte nelliker

1 spsk. stødt ingefær

½ spsk. stødt kanel

Reven skal af 1 citron

Reven skal af 1 appelsin

1 spsk. potaske

2 spsk. vand

800 gram hvedemel

 

 

Glasur:

 

1 æggehvide

200 gram flormelis

1 spsk. rom

 

 

Smelt sukker og sirup med kaffe i en gryde. Rør hele tiden.

 

Rør smørret blødt. Hæld sukkerlagen i lidt efter lidt. Bland krydderier, citron og appelsinskal i. tilsæt mel og potasken, der er rørt ud i koldt vand. Ælt det hele til en smidig dej, der skal hvile et par dage i køleskab.

 

Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med en stjerneform. Sæt kagerne på en smurt bageplade og bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 8 minutter.

 

Til glasuren piske hviden let. Tilsæt flormelis og rom og rør det ca. 10 minutter til en hvid sej masse. Kom glasuren i en sprøjtepose og pynt kagerne, mens de endnu er varme.

 

 

Tilbage til julemad og bagning