Kanelpandekager

 

 

 

Ingredienser:

 

150 gram mel

1 knsp salt

1 spsk. sukker

1½ skummetmælk

1 dl fløde

1 dl vand

3 æggehvider

½ tsk. kanel

Ca. 25 gram margarine til bagning

 

 

Æblemos:

 

250 gram syrlige æbler

2 spsk. vand

3-4 spsk. sukker

½-1 tsk. kanel

15 gram smør

 

 

1 spsk. sukker

 

 

Dejen røres sammen og bages til 8 pandekager.

 

Æblerne skrælles, skæres i både og kommes i en gryde med 2 spsk. vand. Koges til mos ved jævn varme på 6-8 minutter.

 

Æblemosen smages til med sukker og kanel og tilsættes smør.

 

Pandekagerne rulles om æblemosen og lægges i et ildfast fad. Drysses med sukker.

 

Gratineres i ovnen 5-7 minutter ved 225 grader.

 

 

Tips: pandekagerne og æblemosen kan tilberedes dagen i forvejen og lunes i ovnen.

 

 

Tilbage til julemad og bagning