Norske klejner
Ingredienser:
500 gram hvedemel
25 gram gær
1 spsk. sukker
Reven skal af en usprøjtet citron
2-3 tsk. kardemomme
150 gram smør
3 æg
2½ dl. mælk
Palmin til kogning
Glasur:
Flormelis
Vand
Citronsaft
Gul konditorfarve
Mælk lunes med smørret, gær røres i. Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i. Bland melet i lidt efter lidt. Dejen hæves i ½ time.
Rulles ud, skæres og formes til klejner.
Koges i palmin til de er lysebrune på begge sider.
Lav en tyk glasur af flormelis, vand og citronsaft. Tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren.
Tips:
Klejnerne kan fryses, og lunes igen. Husk dog ikke at komme glasuren på, inden de bliver frosset ned.