Norske klejner

 

 

Ingredienser:

 

500 gram hvedemel

25 gram gær

1 spsk. sukker

Reven skal af en usprøjtet citron

2-3 tsk. kardemomme

150 gram smør

3 æg

2½ dl. mælk

 

 

Palmin til kogning

 

 

Glasur:

 

Flormelis

Vand

Citronsaft

Gul konditorfarve

 

 

Mælk lunes med smørret, gær røres i. Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i. Bland melet i lidt efter lidt. Dejen hæves i ½ time.

 

Rulles ud, skæres og formes til klejner.

 

Koges i palmin til de er lysebrune på begge sider.

 

Lav en tyk glasur af flormelis, vand og citronsaft. Tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren.

 

 

Tips:

 

Klejnerne kan fryses, og lunes igen. Husk dog ikke at komme glasuren på, inden de bliver frosset ned.

 

 

Tilbage til julemad og bagning